Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertPrajitura

Prajitura cu ciocolata si capsuni

written by Corina Ureche mai 29, 2015
Prajitura cu ciocolata si capsuni

Nu stiu cum se intampla in casele si bucatariile voastre, dar eu cand imi intreb sotul ce prajitura sau tort sa fac imi zice: „orice” sau „orice faci tu ii bun”. Si tot pe mine pica scormonitul dupa idei. (Sa ne intelegem, nu primesc prea multe idei nici cand vine vorba de alte feluri de mancare. Dar nici nu as vrea sa spun ca ma deranjeaza foarte tare,

Ei bine, cum nu puteam tocmai de aniversarea lui sa ii pregatesc un platou pe care sa scriu „orice”, m-am gandit sa ii fac o prajitura cu ciocolata, dulcele lui preferat, dar si cu ceva de sezon, asa ca am ales capsunii.

Prajitura cu ciocolata si capsuni a pornit de la reteta Amaliei de prajitura cu ciocolata si crema de lapte (reteta aici), insa eu am optat pentru o crema fara unt, cu mascarpone si frisca lichida.

Mai jos gasiti reteta detaliata si sa nu va speriati! Desi pare o reteta complicata va asigur ca nu este chiar deloc. Recunosc ca se murdaresc destul de multe vase, dar merita toata osteneala spalarea lor.

Singurul regret pe care il am vis-a-vis de prajitura asta e ca nu am reusit sa ii surprind frumusetea asa cum ar fi meritat. Pozele le-am facut in graba, dar data viitoare ma voi stradui mai mult.

La multi ani, Petru drag si iubit!

P.S. Vine acusi-acusi ziua numelui, oare mai are sens sa il intreb ce sa ii pregatesc?!

prajitura cu ciocolata si capsuni

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si capsuni

– pentru blat-

  • 6 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri lapte
  • 100 ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt

– pentru umplutura –

  • 400 ml smantana pentru frisca (recomand smantana de la Lechinta, Dorna sau Pilos de la Lidl)
  • 250 g branza mascarpone
  • semintele de la o pastaie de vanilie ( 2 plicuri de zahar vanilinat in lipsa pastaii)
  • 2-3 linguri de zahar pudra (sau dupa gust)
  • 300 g capsuni

– pentru glazura si decor –

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana lichida (sau 6 linguri ulei de floarea-soarelui)
  • capsuni

Am folosit 80 de g ciocolata alba pe care am topit-o pe baie de aburi.
Capsunii i-am tapotat cu un servetel, apoi i-am „tavalit” prin ciocolata topita.
I-am asezat pe o harfurie si am presarat zahar, apoi i-am dat la frigider pana in momentul ornarii.

  • Capsunii i-am invelit in ciocolata alba si i-am decorat cu zahar verde (reteta aici).

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si capsuni

Pentru blat 
Cel mai important este sa aveti toate ingredientele pregatite la indemana:
– ouale separate in doua boluri
– intr-un bol sa fie amestecate faina, cacaua si praful de copt, apoi cernute.
– ciocolata topita si usor racorita
Si nu uitati sa porniti cuptor cand va apucati de lucru (180 de garde daca puteti controla temperatura sau foc moderat daca nu).1. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, se deschid la culoare si zaharul este dizolvat.
2. Se adauga laptele si ciocolata topita si se omogenizeaza compozitia.
3. Se adauga amestecul de faina si cacao si se mizeaza pana cand este incorporat.
4. Albusurile se bat spuma tare.
5. Se adauga albusurile (in 2 transe) peste aluat si cu miscari fine si ample se omogenizeaza compozitia.
6. Se coace blatul intr-o tava de cuptor in care a fost pusa hartie de copt, pentru cca 20 de minute (faceti testul scobitorii).
7. Blatul se lasa sa se raceasca complet inainte de umplere.
Eu am avut o tava de 35*30 cm, iar blatul obtinut l-am taiat in doua. Daca nu aveti tava atat de mare, puteti coace doua blaturi mai mici.Pentru crema
1. Se bate frisca impreuna cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga mascarpone si se amesteca pana cand crema este omogena.
2. Capsunilor li se inlatura coditele si se taie in 4 sau 2, in functie de marime lor.Pentru glazura
Pe baie de aburi se topeste ciocolata si se adauga smantana lichida sau uleiul si se amesteca pana cand se obtine o glazura lucioasa. Se lasa deoparte sa se raceasca putin.

Asamblare Prajitura cu ciocolata si capsuni

Intr-o tava se aseaza o jumatate de blat (sau blat intreg daca ati copt asa). Peste blat se pune jumatate din crema, capsunii taiati si deasupra lor crema ramasa. Se uniformizeaza si se aseaza deasupra cel de-al doilea blat.
Peste blat se toarna glazura avand grija sa acopere intreaga suprafata a blatului.
Se orneaza prajitura si se da la rece pana in momentul servirii.
*Prajitura poate fi portionata inainte de a o pune la rece.

Pofta buna!

prajitura cu ciocolata si capsuni
prajitura cu ciocolata si capsuni
prajitura cu ciocolata si capsuni
Print Friendly, PDF & Email
capsunicrema cu mascarponeprajitura cu capsuniprajitura cu ciocolataretete prajitura
2 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Noi cursuri de la Edge Academy. Edge Gourmet
next post
Spaghetti cu spanac si piept de pui

You may also like

Prajitura cu ciocolata si visine in tava speciala...

ianuarie 11, 2012

Brownie cu mascarpone si cafea

decembrie 12, 2024

Papanasi fierti

ianuarie 21, 2010

Biscuiti cu ciocolata

octombrie 22, 2014

Biscuiti cu crema de branza si visine

decembrie 12, 2017

Tarta fara coacere cu afine si lapte condensat

august 3, 2023

Negresa cu unt de arahide

august 20, 2015

Cheesecake cu dulceata de rubarba si capsuni

mai 21, 2020

Mini checuri cu ciocolata amaruie si stafide

decembrie 2, 2011

Prajitura cu visine – Prajitura Viorica

martie 1, 2012

2 comments

Simona iunie 3, 2015 - 8:32 am

Arata perfect!!! Cred ca-i un deliciu!

Reply
Prajitura cu ciocolata si capsuni februarie 26, 2018 - 4:20 pm

Delicioasa, sa faceti cat mai multe dulciuri. Multumim pentru reteta.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ