Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Panna cotta cu iaurt si capsuni

written by Corina aprilie 4, 2022
Panna cotta cu iaurt si capsuni

Panna cotta cu iaurt si capsuni – un desert super delicios si simplu de facut. Aceasta varianta cu iaurt este mult mai lejera decat cea cu smantana si este prietenoasa cu numarul de calorii. Acest lucru se datoreaza si faptului ca nu am folosit zahar, ci un indulcitor pe baza de stevia.

Incearca si reteta de Tarta cu panna cotta – click AICI!

Acest desert minunat poate fi pregatit si cu alte fructe, cum ar fi: zmeura, murele, afinele, visinele, mango. Sunt absolut convinsa ca va iesi la fel de delicios.

Panna cotta cu iaurt si capsuni

Ingrediente Panna cotta cu iaurt si capsuni

  • 200ml lapte
  • 300g iaurt grecesc
  • 200g capsuni
  • 10g gelatina granule (se poate folosi si foi de gelatina)
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 80g indulcitor sau zahar (eu am folosit un indulcitor pe baza de stevia)
  • pentru servit: iaurt, frisca, fructe proaspete, alune maruntite sau ce mai doriti

Mod de preparare

1. Punem gelatina intr-un mic bol si turnam apa rece peste ea, cat sa o acopere. Lasam deoparte.

2. Intr-o cratita punem laptele, vanilia si indulcitorul. Punem cratita pe foc mic si lasam cat sa se incalzeasca laptele. Atentie, acesta nu trebuie sa fiarba! La temperatura de fierbere gelatina isi va pierde din calitatile de gelificare. Asadar, incalzim laptele.

3. Oprim focul si adaugam gelatina in lapte, amestecam pana este complet dizolvata.

4. Intr-un blender pasam capsunii si ii punem in lapte. (In lipsa unul blender, putem maruntii fructele cu o furculita pana obtinem un piure).

5. Adaugam si iaurtul grecesc si amestecam pana la omogenizare.

6. Turnam panna cotta in pahare transparente. Eu am folosit o palnie pentru a nu murdari peretii paharelor.

7. Dam paharele la frigider minimum 1-1,5 ore, apoi se poate servi.

Eu am pus in pahare cate o lingura de iaurt, capsuni si alune de padure tocate marunt.

Panna cotta cu iaurt si capsuni

Sper sa va placa reteta mea de Panna cotta cu iaurt si capsuni si sa o incercati cat mai curand. Pofta buna va doresc!

 

Print Friendly, PDF & Email
capsunidesert la paharfara zahargreen sugarpanna cottaretete la pahar
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Turte cu urda
next post
Tarta cu zmeura si ciocolata

You may also like

Biscuiti cu nuca si ciocolata

decembrie 4, 2023

Tarta cu dulce de leche si banane

ianuarie 25, 2012

Negresa fara zahar – reteta aniversara

iunie 5, 2016

Papanasi fierti aromati cu vanilie

aprilie 5, 2012

Prajitura cu visine si mascarpone

decembrie 15, 2023

Paste cu nuca

februarie 3, 2010

Negresa cu nuci si branza

februarie 5, 2016

Tort Musuroi de cartita

mai 14, 2021

Prajitura cu fructe si ulei de masline

septembrie 4, 2020

Tarta cu mascarpone si capsune

mai 19, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ