Panna cotta cu iaurt si capsuni – un desert super delicios si simplu de facut. Aceasta varianta cu iaurt este mult mai lejera decat cea cu smantana si este prietenoasa cu numarul de calorii. Acest lucru se datoreaza si faptului ca nu am folosit zahar, ci un indulcitor pe baza de stevia.
Incearca si reteta de Tarta cu panna cotta – click AICI!
Acest desert minunat poate fi pregatit si cu alte fructe, cum ar fi: zmeura, murele, afinele, visinele, mango. Sunt absolut convinsa ca va iesi la fel de delicios.
Ingrediente Panna cotta cu iaurt si capsuni
- 200ml lapte
- 300g iaurt grecesc
- 200g capsuni
- 10g gelatina granule (se poate folosi si foi de gelatina)
- semintele de la o pastaie de vanilie
- 80g indulcitor sau zahar (eu am folosit un indulcitor pe baza de stevia)
- pentru servit: iaurt, frisca, fructe proaspete, alune maruntite sau ce mai doriti
Mod de preparare
1. Punem gelatina intr-un mic bol si turnam apa rece peste ea, cat sa o acopere. Lasam deoparte.
2. Intr-o cratita punem laptele, vanilia si indulcitorul. Punem cratita pe foc mic si lasam cat sa se incalzeasca laptele. Atentie, acesta nu trebuie sa fiarba! La temperatura de fierbere gelatina isi va pierde din calitatile de gelificare. Asadar, incalzim laptele.
3. Oprim focul si adaugam gelatina in lapte, amestecam pana este complet dizolvata.
4. Intr-un blender pasam capsunii si ii punem in lapte. (In lipsa unul blender, putem maruntii fructele cu o furculita pana obtinem un piure).
5. Adaugam si iaurtul grecesc si amestecam pana la omogenizare.
6. Turnam panna cotta in pahare transparente. Eu am folosit o palnie pentru a nu murdari peretii paharelor.
7. Dam paharele la frigider minimum 1-1,5 ore, apoi se poate servi.
Eu am pus in pahare cate o lingura de iaurt, capsuni si alune de padure tocate marunt.
Sper sa va placa reteta mea de Panna cotta cu iaurt si capsuni si sa o incercati cat mai curand. Pofta buna va doresc!