Daca pana acum am tot vorbit despre mancare la pachet si m-am referit la feluri principale si ciorbe, de data asta vreau sa va vorbesc si sa va propun ceva bun pentru micul dejun sau gustarea dintre mese. Evident, ceva simplu de pregatit acasa: Biscuiti cu ovaz si stafide. Fara zahar, dati-mi voie sa mentionez.
Biscuiti cu ovaz si stafide
Biscuitii sunt printre cele mai populare alegeri atunci cand vine vorba de gustarile sau micul dejun de la birou, simpli, cu un iaurt, o cafea sau fructe sau mai stiu eu in ce combinatie. Ambalajele colorate ale produselor ne atrag si ne imbie cu imagini savuroase, insa inauntru, de obicei, se ascunde mult zahar. Sunt convinsa ca ati constatat si voi proportia mare de zahar pe care o contin chiar si biscuitii sanatosi, uneori chiar si cei de dieta. Nu as vrea sa intru tare mult in problema zaharului, pentru ca nu face obiecul articolului. Totusi, nu pot sa nu va recomand sa cititi etichetele produselor pe care le cumparati.
Biscuitii de astazi nu au zahar adaugat, se pastreza bine cateva zile daca sunt tinuti intr-o cutie/borcan si se fac in aproximativ 15 minute. Eu am folosit stafide, dar la fel de bine puteti sa folositi si merisoare sau alte fructe uscate (cu mentiunea ca fructele de dimensiuni mari, cum ar fi caisele uscate, trebuie maruntite din cutit). Va recomand sa puneti pe lista de cumparaturi fructe acrisoare sau nu foarte foarte dulci, pentru un contrast de dulce-acrisor.
P.S. Gasesti AICI inspiratie pentru caserolele tale!
Ingrediente Biscuiti cu ovaz si stafide
- 70g fulgi de ovaz
- 70g faina integrala
- 100g miere
- 50g unt
- 50g stafide
- 1/2lingurita scortisoara
Mod de preparare Biscuiti cu ovaz si stafide
Porniti cuptorul la 200C si asezati hartie de copt intr-o tava.
Amestecati intr-un bol fulgii de ovaz cu faina, scortisoara si stafidele.
Puneti mierea si untul intr-o cratita mica si topiti-le la foc mic.
Turnati mierea si untul topite peste ingredientele uscate si amestecati cu o lingura pana aveti un amestec omogen.
Puneti in tava pregatita mici gramezi din amestecul de biscuiti.
Cu o lingura umeda modelati biscuitii aplatizand usor si niveland marginile cat mai uniform. (mie mi-au iesit 9 biscuiti)
Cu cat modelati mai subtire biscuitii, cu atat vor iesi mai crocanti.
Dati tava la cuptor pentru 10 minute sau pana cand sunt rumeni.
Dupa coacere, lasati-i sa se raceasca complet in tava.
Pofta buna!