Bomboane cu unt de arahide si fulgi de ovaz, migdale si caju. La fel de bine le putem spune si mingiute sau bile cu unt de arahide si toate cele. Oricum le spunem, pot sa va garantez ca sunt absolut delicioase! Si hranitoare! Si simplu si fooooarte rapid de facut! Cum? Va spun mai jos!
Sa stiti ca nu am exagerat cand am spus ca bomboanele astea sunt si delicioase, si hranitoare si un-doi de facut. Chiar deloc! Si stiti ce mai e fain? Faptul ca aveti nevoaie doar de un bol, o lingura si o farfurie. De fapt si de un robot ori un blender pentru a marunti migdale si caju. Dar la fel de bine puteti sa le maruntiti din cutit. Deci da, mai putine vase de spalat. Numai avantaje, va zic eu!
Ca umplutură puteti sa folositi dulceață sau fructe proaspete, dar la fel de bine se potrivesc si fructele deshidratate. Ce vreau eu sa va spun e ca puteti sa va jucati cum vreți voi. De asemenea, puteti sa folositi ciocolata alba in locului celei negre. Folosiți-va imaginatia in fel si chip.
Mi-au fost alaturi prietenii faini de la Sano Vita si vreau sa le multumesc tare si frumos pentru tot!
Ingrediente Bomboane cu unt de arahide si fulgi de ovaz
- 30 g migdale Sano Vita
- 30 g caju Sano Vita
- 2 linguri pline unt de arahide
- 220 g fulgi de ovaz
- 120 g ciocolata neagra (75% cacao)
- visine sau dulceata de visine
Totul se face foooooarte simplu!
Am inceput cu bomboanele umplute cu dulceata. Intr-un bol incapator am pus doua linguri pline de unt de arahide si am adaugat fulgii de ovaz. Am amestecat cu o lingura pana untul a acoperit bine fulgii de ovaz.
Rezultatul este unul lipicios, deci nu va faceti probleme, dar va trebui sa va murdariti putin pe maini.
Am luat compozitie cu lingura si am intins-o in palma, am pus in mijloc putina dulceata de visine, apoi am aduc spre interior capetele aluatului. Cu ambele palme am modelat mingiutele. Cat de mari? Destul de maricele, insa puteti sa le faceti cat doriti voi.
Separat am maruntit in robot caju si am tavalit bomboanele prin el. Am aranjat bilutele pe o farfurie si le-am dat la rece vreo ora. Apoi pot fi servite!
Separat, la aceleasi cantitati de unt de arahide si fulgi de ovaz am adaugat 30 g migdale maruntite in robot si am amestecat bine. Aluatul de bomboane nu va fi la fel de lipicios ca cel de dinainte, dar este foarte bine asa pentru ca vom putea lucra mai bine cu el, mai ales ca imbracam mingiutele in ciocolata.
Buuun. Deci, unt de arahide, fulgi de ovaz, migdale. Amestecam si modelam bomboanele. Topim cicoolata la mirounde sau pe baie de aburi si trecem fiecare bomboana prin ciocolata. Punem hartie de copt pe o farfurie si aranjam bomboanele pe ea. Pe deasupra am pus putin caju maruntit, insa nu este obligatoriu. Sau puteti pune migdale maruntit, alune sau ce mai doriti.