Cake pops Magura Bubblegum sau cum poti sa suprinzi persoanele dragi din viata ta cu ceva dulce care se pregateste super usor! Eu am impartit aceste acadele frumoase cu prietenele mele, am pregatit pentru fiecare un pachetel cu trei cake pops legate frumos cu o fundita. Supriza a fost una deosebita! Pentru a pregati acasa cake pops avem nevoie de un blat gata copt, asa ca eu am ales sa folosesc prajitura Magura cu aroma Bubblegum. Stiti aroma aceea delicioasa de guma de mestecat din copilarie? Exact asa este si aceasta prajitura! Practic am folosit blatul gata preparat, astfel am redus foarte mult timpul de pregatire.
Sfaturi pentru cele mai frumoase cake pops
Cake pops sunt perfecte pentru momentele in care doresti sa suprinzi pe cineva drag, ba chiar le poti pregati si pentru mesele festive. Sunt delicioase, arata super bine si va promit ca este si fun sa la pregatiti! Mai jos va las cateva sfaturi care sa va ajute atunci cand vreti sa pregatiti acasa acadele din prajitura Magura:
- Poti marunti intreaga prajitura Magura, fara a separa glazura sau poti folosi doar blatul pufos.
- Pentru a obtine o compozitie usor de modelat poti folosi lapte, unt topit, crema de branza sau mascarpone. Adaugi putin cate putin pana poti sa lucrezi usor cu compozitia.
- Pentru a glazura la final cake pops poti topi ciocolata alba, cu lapte sau amaruie, dupa preferinta. Ba mai mult, poti sa te joci si sa faci cake pops marmorate.
- Ca umplutura poti folosi banana sau altfe fructe proaspete maruntite, dar chiar si dulceata.
- Foloseste doar ciocolata topita fara a adauga unt, ulei sau apa.
- Imediat dupa glazurare, loveste usor bestisorul de marginea vasului pentru a elimina surplusul de ciocolata. Astfel, aceasta se va intari uniform si frumos.
- La capitolul decor poti folosi bomboane colorate, glazura prajiturii (asa cum am explicat mai jos) sau chiar blat colorat maruntit. Daca iti plac alunele, marunteste-le din cutit si foloseste-le la decor. Se potriveste si nuca de cocos, desigur.
- Intotdeauna pune mingiutele la rece inainte de a le glazura.
- Daca folosesti betisoare, pune-le in cake pops inainte de a le da la rece.
- Odata glazurate pune-le la frigider intr-un borcan sau pahar, cu betisoarele sprijinite de peretii de sticla, dar nu le aglomera pentru ca se vor lipi intre ele. La acest pas mai poti folosi in locul unui recipient de sticla o bucata de polistiren in care ai facut in prealabil gauri cu bestisoarele.
Ingrediente Cake pops Magura Bubblegum
- Prajituri Magura Bubblegum
- putin lapte
- banana
- ciocolata
- bomboane colorate pentru decor
Mod de preparare
Totul se pregateste atat de usor, nici nu va puteti imagina. Scoatem din ambalaj prajiturile Magura si cu un cutit indepartam glazura. O pastram deoparte, la final va dau o idee cum sa o folositi. Maruntim blatul roz cu mainile si adaugam cate putin lapte, pana obtinem un aluat modelabil.
Intre timp curatam si taiem marunt banana. Eu am taiat-o cubulete. Din compozitia de blat roz modelam bilute (pentru fiecare cake pop am folosit 25-30g compozitie). Aplatizam intre palme compozitia si punem in mijloc 1-2 cubulete de banana. Impachetam si modelam mingiutele. In fiecare infingem cate un betisor special sau daca nu avem le lasam simple. Le asezam pe un platou si le dam putin la rece, undeva la 30 de minute.
Intre timp topim ciocolata la baie de aburi, apoi trecem fiecare cake pop prin ciocolata topita si presaram pe deasupra. Asezam acadelele intr-un borcan sau bol si dam din nou la rece pana glazura este intarita.
Nu-i asa ca e simplu?
- Dar ce putem face cu glazura prajiturilor? Pur si simplu o maruntim si o folosim ca decor in loc de bomoabe colorate. Astfel vom obtine cake pops super ciocolatoase!