Ama numa nu ne lasa in pace si ne tot provoaca sa gatim bunatati in secret. Si poti sa zici nu? Pai nu, nu poti zice nu!
Blogul alocat luna asta este In jurulKadiei, de unde eu am ales minunata tarta cu afine, la care am adaugat si branza ricotta.
O sa va placa blugul Kadiei, sunt sigura! Veti gasi acolo un adevarat ghid turistic, un jurnal de vacanta veritabil pe care trebuie musai sa il cititi. Iar pe langa impresiile de calatorie si retete, puteti sa culegeti si recomandari vis-a-vis de ce sa mai cititi.
Si acum tarta 🙂 A iesit o minunatie de tarta, este absolut delicioasa. Puteti sa faceti aceasta tarta cu orice fructe doriti. Eu am adaugat si ricotta pentru ca o aveam in frigider si m-am gandit ca n-are ce rau sa faca. Si a facut numa bine!
Ingrediente
-un pachet de foietaj
-400 g afine
-3 oua
-200 ml smantana lichida
-un plic de zahar vanilinat
-250 g ricotta
-80 g zahar
Afinele se spala si se curata de codite. Intr-o tava se intinde aluatul de foietaj si se inteapa din loc in loc cu furculita, apoi se adauga afinele. Ouale se bat intrun castron cu zaharul, se adauga smantana iar apoi ricotta. Se omogenizeaza amestecul si se toarna in tava peste afine. Tarta se da la cuptor pentru cca 40 de minute la o temperatura de 190-200 de grade (sau la temperatura la care coaceti de obicei prajiturile in cazul in care nu aveti posibilitatea de a seta temperatura).
Dupa coacere, scoateti tava si lasati tarta sa se raceasca complet, iar inainte de servire pudrati-o cu zahar.
Pofta buna!
10 comments
O bunatate ! Ador dulciurile cu ricotta si fructe.
un salut..pe curand!
ce combinatie mega-delicioasa!!!
asa-i Adriana, mi se pare perfecta. la fel si cea de ciocolata+visine
ma bucur ca iti place 🙂
Super buna! 🙂
E o tarta minunata! Sunt mare fan al tartelor! pup
multumesc, ma bucur enorm ca va place tarta mea 🙂
asa este 🙂
10 yearhz laterrh…trebuia sa las comentariu pentru că e foaaarte bună. Eu nu am avut afine, am făcut-o cu vișine din visinata și puțina esență de rom, cât sa nu o transforme în pască dar și puțin gris, ca să iasă un pic mai aerată. Déjà e à treia oara într-o săptămână cand o fac, dar acum duc la prieteni.
Are gust fix de plăcintă din aia de la țară! Și soțul care nu e fan plăcintă cu brânză, din asta mănâncă porție dubla .
Noroc ca ricotta e ieftina în Franța…
Chiar si dupa 10 ani e foarte bine primit feedbackul, multumesc tare frumos!