Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi nascuti din pasiunea mea pentru untul de arahide. Efectiv il ador. Gol-golut direct din borcan, pe paine cu dulceata, in negresa, in hummus (da, da, poate inlocui foarte bine pasta tahini), oricum ar fi, untul de arahide e the best.
In caz ca si voua va place la fel de mult, reteta asta n-are decat sa va incante!
Am folosit chipsuri de ciocolata pentru reteta, insa daca nu aveti sau nu gasiti in comert, puteti sa ii inlocuiti cu ciocolata. Pur si simplu o maruntiti din cutit, mai mare sau mai mic, si o adaugati in aluat. Cel mai bine se potriveste ciocolata amaruie. Cea cu lapte s-ar putea sa indulceasca prea tare biscuitii.
In locul zaharului puteti sa folositi indulcitor lichid sau granule, cantitatea variind de la indulcitor la indulcitor.
Ingrediente Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata (circa 21 bucati)
- 120g unt la temperatura camerei
- 120g unt de arahide
- 100g chipsuri de ciocolata
- 280g faina
- 2 oua
- 80 g zahar
- 1/2 pliculet praf de copt
- extract de vanilie/seminte de vanilie/esenta de vanilie
- 1 varf de cutit sare
Mod de preparare Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata
Intr-un castron punem untul (nu si cel de arahide) si zaharul si mixam sau amestecam cu o lingura pana granulele zaharului sunt dizolvate.
Adaugam ouale si amestecam.
Adaugam untul de arahide, vanilia, sarea si amestecam din nou.
Urmeaza faina. O adaugam pe toata odata si amestecam cu o spatula rezistenta pana o incorporam pe toata in aluat. Adaugam chipsurile de ciocolata si amestecam.
Va rezulta un aluat semi-lipicios. Il punem intr-un castron, tragem folie alimentara pe deasupra si il dam la rece min 30 de minute.
Dupa acest timp, pornim cuptorul la 170°C si asezam hartie de copt intr-o tava.
Scoatem aluatul de biscutii din frigider si cu ajutorul cupei de inghetata portionam biscutii in tava. Nu este obligatoriu sa folositi cupa de inghetata, puteti la fel de bine sa luati aluat cu lingurita si sa modelati biscuitii intre palme.
Puteti sa le dati forma rotunda sau puteti sa ii aplatizati putin, cum doriti.
Punem biscuitii in tava (nu ii ingramadim, ci lasam spatiu intre ei) si dam tava la cuptor pentru 25 minute sau pana biscuitii sunt usor rumeni pe deasupra.
Dupa coacere, scoatem biscuitii pe un grilaj si ii lasam sa se raceasca complet.
Aceasta a fost reteta de Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata. Sper sa va placa si voua si sa o incercati cat de curand.
Pofta buna, dragi prieteni!