Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
MancaruriPaste

Paste cu ton si rosii pentru pauza de pranz

mai 28, 2021

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Desert

Briose cu lapte condensat si portocale

written by Corina Ureche noiembrie 11, 2012
Briosele acestea le-am facut pentru ziua nepotelului meu, Tudor, cu ocazia aniversarii lui, pe 27 octombrie implinind 2 ani.
 
 
 

 

Ingrediente
-3 oua
-o cutie de lapte condensat
-250 g faina
-60 ml lapte
-un praf de copt
-o lingurita de coaja de portocala razuita
-2 linguri de portocala confiata
Intr-un vas se mixeaza bine ouale, laptele proaspat si laptele condensat. Se adauga coaja de portocala si faina amestecata cu praful de copt si cernuta in prealabil. Se amesteca aluatul pana la omogenizare, apoi se adauga si portocala confiata. Intr-o tava de briose se aseeaza hartiute, iar acestea se umplu cu aluat, apoi tava se da la cuptor pentru 30 de minute.
Briosele se servesc dupa ce s-au racit complet pudrate cu zahar sau cu diferite creme e deasupra. Eu am facut o crema dintr-o lingurita de unt, doua linguri de branza mascarpone si putin zahar pudra. Am facut pe fiecare briosa o floricica si i-am pus o bucata de portocala confiata. Bineinteles, se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia, eu m-am jucat cu tot felul de modele.
Portocala poate fi inlocuita cu lamaia sau daca doriti puteti folosi ce fructe si esente va plac sau puteti sa lasti briosele fara fructe asa simle. Laptele condensat pe care l-am folosit este cumparat de la Auchan, fiind marca lor proprie, iar fructe confiate gasiti la Lidl.

 

 

 

 
Tudor va ureaza pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
9 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Tarta cu ceapa si masline
next post
Tort cu cirese, ciocolata si cafea

You may also like

Cobbler cu mure si zmeura si La multi...

martie 30, 2012

Prajitura tavalita prin nuca, fara zahar

februarie 16, 2016

Crema de zahar ars

august 23, 2010

Desert de vara cu cirese si capsune

iunie 1, 2016

Pavlova cu capsuni si cimbru

iunie 9, 2019

Muffins cu ciocolata si visine

iulie 31, 2015

Biscuiti cu lapte condensat, portocale si ciocolata

decembrie 14, 2020

Placinte cu dulceata

iulie 24, 2018

Tort cu cirese, ciocolata si cafea

noiembrie 24, 2012

Papanasi cu dulceata si smantana

ianuarie 7, 2010

9 comments

Simona noiembrie 11, 2012 - 6:23 pm

Sa-ti traiasca nepotelul!! Brosele nu pot fi decat delicioase in varainta asta!!

Reply
Lavinia noiembrie 11, 2012 - 6:23 pm

Buna seara, imi poti spune te rog ce gramaj are laptele condensat? Pentru ca eu sunt din Oradea si aici nu avem Auchan si lapte condensat am gasit la Lidl la cutiuta mai mica, de 350 de grame, si sa stiu cat imi trebuie. Iti multumesc. Lavinia

Reply
vdaiana noiembrie 11, 2012 - 6:23 pm

La multi ani, Tudor! Foarte faine briosele! Am salvat reteta.

Reply
Corina Ureche noiembrie 11, 2012 - 6:27 pm

Salut Lavinia. O cutie are in jur de 350-375 de g in general, cea de la Auchan avand 375. Cu mare drag!

Reply
Corina Ureche noiembrie 11, 2012 - 6:29 pm

Multumesc, Simona!

Reply
Corina Ureche noiembrie 11, 2012 - 6:31 pm

Multumim, Di! Astept impresii dua ce incerci reteta 🙂

Reply
hapleablog noiembrie 25, 2012 - 2:00 pm

Trebuie sa incerc aceasta reteta!Imi place laptele condensat, iar briosele au iesit perfect!

Reply
catkitchen noiembrie 25, 2012 - 2:00 pm

La multi anisori nepotelului tau !! Ce scump este !! <3

Reply
Paula Gafitescu noiembrie 25, 2012 - 2:00 pm

La multi ani nepotelului, sa creasca mare si sanatos! Briosele…arata grozav de bine! Pupici

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (28) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (23) desert (31) dovlecel (17) dulceata (14) lamaie (14) mancare la pachet (27) mascarpone (11) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) patrunjel (11) porc (13) prajitura (24) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (30) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (14) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (106) rosii (31) salata (17) selgros (51) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ