Am pastrat special pentru astazi sa postez acest cobbler cu mure si zmeura. De ce? Pentru ca astazi eu si Petru aniversam 6 ani frumosi! Desigur, trebuia sa pregatesc ceva dulce cu aceasta ocazie, asa ca m-am oprit la un cobbler cu mure si zmeura. Ne-am indragostit pe loc de el! Si asta pentru ca este un desert dulce acrisor, asa cum ne place noua.
Cobbler-ul este un desert cu fructe de origine americana care se remarca prin faptul ca este cu susul in jos. Adica umplutura este sub crusta. Eu am facut cu zmeura si mure, insa se poate face si cu piersici, nectarine, mere, afine, capsuni sau cu orice alt fruct pe care il aveti la indemana.
Ingrediente Cobbler cu mure si zmeura
- 1 cana de zmeura
- 2 cani de mure
- 1 cana de zahar brun
- o lingurita de amidon
- putina apa rece (cat sa desfaceti amidonul)
- o lingura de unt
Pentru crusta
- 1 1/2 cana de faina
- 1/2 cana lapte rece
- 1/2 cana unt rece
- o lingura de zahar
Mod de preparare Cobbler cu mure si zmeura
Pentru inceput ne ocupam de fructe. Punem fructele intr-o cratita impreuna cu zaharul si le lasam la foc mic pana cand dau sa fiarba. Separat se desface amidonul in putina apa, se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se toarna peste siropul de fructe. Se lasa pe foc 2-3 clocote, pana se ingroasa apoi se toarna intr-o tava de copt. Eu am folosit o forma de tarta cu diametrul de cca 20 de cm. Lingura de unt se pune peste fructe in bucati mici.
Si acum ne ocupam decrusta.
Pentru acesta se amesteca faina cu zaharul, apoi se adauga unutul rece taiat bucati. Se framanta usor pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Apoi se adauga laptele si nu framantati prea mult, doar cat sa se amestece ingredientele.
Aluatul obtinut se rupe si se intinde cu mana peste fructe. Eu am presarat peste crusta si putin zahar brun, insa puteti sa sariti peste acest pas.
Tava se da la cuptor la o temperatura de 170-180 grade (temperatura medie), pentru cca 30 de minute, pana crusta este rumenita
Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca inainte de servire.
Este minunata, va spun, iar crusta face totul. Este delicioasa! Pofta buna!
5 comments
Vaiiii de mine ce fain arata.Cu siguranta am sa fac si eu.
Sa ai un weekend excelent.
merciii, sa-mi zici cum iese.
Week-end fain si tie!
La multi ani !
La multi ani fericiti impreuna! 🙂
Foarte bine arata!