Buna dimineata de duminica, dragii mei! Sunt convinsa ca sunteti in cautarea unui desert care sa va bucure ziua, asa ca ati nimerit numa bine aici. Placinta cu morcovi si nuci vine ca raspuns unei provocari, de a gati un desert folosind un produs Edenia. Am stiut din start ca voi face o placinta. Dar umpluta cu ce? Ma gandeam initial sa o fac cu dovleac si cartofi dulci, apoi am zis ca mai bine cu mere sau pere. Insa am ajuns la morcovi si nuci. De ce? Pentru ca imi place in mod special tortul de morcovi si m-am gandit ca frumosii de ei pot fi valorificati si in altfel de deserturi. Nu m-am inselat!
Placinta a iesit nemaipomenit de faina si si gustoasa, ca sa nu mai zic de aspectoasa. Produsele Edenia sunt congelate printr-un proces rapid, astfel ca isi pastreaza nutrientii si vitaminele, culoarea si gustul, iar morcovii folositi de mine au avut o dulceata deosebita si o culoare vie, perfecta. Aaa, si inainte de a va spune reteta, va mai zic doar ca pe vitrinacuidei.ro puteti gasi retete delicioase preparate cu produsele Edenia, dar si pe facebook la hashtagul #vitrinacuidei.
Ingrediente placinta cu morcovi si nuci
- un pachet foi de placinta Edenia
- o punga morcovi baby Edenia
- 100 g nuci pecan
- 2 oua mici (sau unul mai mare)
- 4 linguri de zahar
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- o pastaie de vanilie
- 120 g unt topit si racit
Preparare Placinta cu morcovi si nuci
Pentru umplutura, se pune o oala cu apa la fiert. Cand apa clocoteste se pun morcovii si se fierb pana cand sunt patrunsi. Se scurg de apa si se lasa la racit (sau se scot din apa fierbinte intr-un bol cu apa rece).
Morcovii se pun intr-un robot sau blender si se paseaza. Nu este obligatoriu sa se obtina o crema fina, asadar nu insistati cu pasatul. Daca raman si bucati mai mari va fi perfect.
Intr-un bol se pun morcovii pasati, ouale, nucile pecan maruntite din cutit, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul si se amesteca. Umplutura este gata si o tinem deoparte.
Pregatirea foilor de placinta
Eu am facut doua placinte din foile din pachet, asadar am impartit foile in cantitati egale.
Pe blatul de lucru am pus o foaie de placinta si am uns-o cu ajutorul unei pensule cu unt topit. Deasupra ei am pus o alta foaie si am uns-o si pe ea cu unt topit si am continuat operatiunea pana cand am terminat foile.
Am pus peste ultima foaie jumatate din umplutura si am rulat placinta, apoi am asezat-o intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt.
La fel am procedat si cu cea de a doua placinta.
Am uns pe deasupra fiecare placinta cu unt topit, apoi am pus tava la cuptor (musai preincalzit) la 180 de grade, pentru 35 de minute.
Am scos placintele pe un grilaj si le-am lasat sa se racoreasca, apoi le-am pudrat cu zahar pudra.
Pofta buna!
3 comments
Felicitari, e geniala reteta asta, o sa o incerc cu siguranta! I loove carrot cake 🙂
Draga Madalina, multumesc! E o reteta speciala pentru cei care iubesc deserturile cu morcovi 🙂 Sa imi spui cum iti iese.
[…] Corina (Bucataria Urecheatei)- sa gateasca un desert – Placinta cu morcovi si nuci […]