Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Mini checuri cu ciocolata amaruie si stafide

written by Corina Ureche decembrie 2, 2011
Postarea de astazi este despre cum poti transforma o banala prajitura in ceva deosebit. Azi vorbim de chec. Toata lumea stie sa faca chec, cred ca este cea mai simpla reteta de ceva dulce. Si simpla si rapida, caci pregatirea mi-a luat undeva la max 20 de minute. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Un desert care nu se demodeaza niciodata daca stim sa ii aplicam o doza de fantezie si creativitate.
Vorba lunga, saracia omului..asa ca va prezin minunatele prajiturele pufoase din aluat de chec

Avem nevoie de:

3 oua
250 g faina (am folosit o cana)
3-4 linguri de zahar (depinde cat vreti sa le faceti de dulci)
cca 100 ml de ulei
putina apa (vreo 5-6 linguri am pus)
un praf de copt
un plic de zahar vanilinat
1/2 tableta ciocolata amaruie
un pumn de stafide
esenta de rom

Intr-un vas batem ouale cu uleiul, apa si zaharul. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am incorporat-o la aluatul obtinut mai sus, amestecand usor pana la omogenizare. Ciocolata am maruntit-o cu cutitul, iar stafidele le-am tinut in apa cu esenta de rom. Adaugam ciocolata si stafidele si amestecam. Obtinem un aluat nu foarte gros si zgrunturos.

Am portionat aluatul in tava de briose (eu am pus si hartiute) si am dat la cuptor pt 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca aluatul este copt.

Le scoatem din cuptor si le lasam putin sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!
Voi ce desert faceti cand aveti pofta de ceva dulce?

Print Friendly, PDF & Email
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Salata picanta de cartofi
next post
Toate drumurile duc la Roma (part I)

You may also like

Reteta simpla Tiramisu

ianuarie 23, 2012

Prajitura cu ananas si cocos

aprilie 6, 2021

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

septembrie 12, 2018

Tarta rustica cu nectarine, migdale si cimbrisor

septembrie 4, 2018

Cheesecake cu Oreo fara coacere

aprilie 6, 2017

Mucenici copti in Airfryer

martie 7, 2024

Inghetata de ciocolata si zmeura

iulie 7, 2015

Oreo muffins

iulie 27, 2013

Briose cu nuca

octombrie 1, 2012

Vafe turta dulce

decembrie 14, 2024

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ