Ca vrem, ca nu vrem, toamna a venit. Din nou. E aici. Si va spun eu ca nu pleaca foarte curand. Pe mine acest lucru nu am incanta foarte mult. Vreme ciudata, ploi reci, zile tot mai scurte, totul umed in jur. Ce sa fac, sunt o persoana care iubeste vara!
Si totusi, imi plac pregatirile pentru iarna din aceasta perioada. Atata noroc! Compoturi, dulceturi, zacusca, muraturi, legume la congelator, mirosul de ardei copti cu usturoi, vinete fripte, dulceata rosiilor…ei, parca prinde viata un pic de culoare, nu-i asa?
Tarta de azi este una cat se poate de tomnatica, dar nici iarna nu mi-e rusine cu ea. Blatul este unul clasic al prajiturii cu mar razalit, blat cu untura, sfaramicios. Umplutura este cu nuci si cu dulceata acrisoara, per total o tarta numa buna de savurat langa o cana de ceai sau ciocolata calda.
Ingrediente Tarta cu dulceata si nuca
Mod de preparare Tarta cu dulceata si nuca
Puteti coace tarta cu dulceata si nuca si intr-o tava dreptunghiulara si sa o serviti taiata cubulete.