Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Tarta cu dulceata si nuca

written by Corina Ureche septembrie 15, 2014
 Tarta cu dulceata si nuca ne pregatea bunica in fiecare toamna. Si, Doamne, buna mai putea fi! De multe ori folosea dulceata de prune, proaspat facuta. De fapt, ce vorbesc eu aici, folosea silvoita facuta fara zahar la ceaun. O minunatie!

Ca vrem, ca nu vrem, toamna a venit. Din nou. E aici. Si va spun eu ca nu pleaca foarte curand. Pe mine acest lucru nu am incanta foarte mult. Vreme ciudata, ploi reci, zile tot mai scurte, totul umed in jur.  Ce sa fac, sunt o persoana care iubeste vara!

Si totusi, imi plac pregatirile pentru iarna din aceasta perioada. Atata noroc! Compoturi, dulceturi, zacusca, muraturi, legume la congelator, mirosul de ardei copti cu usturoi, vinete fripte, dulceata rosiilor…ei, parca prinde viata un pic de culoare, nu-i asa?
Tarta de azi este una cat se poate de tomnatica, dar nici iarna nu mi-e rusine cu ea. Blatul este unul clasic al prajiturii cu mar razalit, blat cu untura, sfaramicios. Umplutura este cu nuci si cu dulceata acrisoara, per total o tarta numa buna de savurat langa o cana de ceai sau ciocolata calda.

Ingrediente Tarta cu dulceata si nuca

pentru blat
– 18 linguri de faina
– 6 linguri de untura topita/ulei
– 3 galbenusuri
– 2 linguri de zahar
– un plic de zahar vanilinat (sau semintele de la 1/2 pastaie de vanilie)
– un plic praf de copt
–  4 linguri smantana
– un varf de cutit de sare
Pentru umplutura
– 3 albusuri
– 2 linguri zahar
-4 linguri nuca
– dulceata preferata (eu am avut de caise)
Extra
– putin unt pentru uns tava+putina faina
– zahar pudra pentru ornat (optional)

Mod de preparare Tarta cu dulceata si nuca

Se porneste cuptorul la 180 de grade si se pregateste o tava de copt rotunda, diamentrul de 28 cm (cu pereti detasabili).
Pentru blat se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, sarea si zaharul.
Se adauga untura, galbenusurile si smantana.
Se framanta aluatul bine, da bine de tot pana cand nu se mai lipeste de maini. Daca este prea lipicios se mai adauga putina faina, daca este prea fainos se mai adauga putina smantana.
Blatul obtinut se imparte in doua parti egale, care se intind cu sucitorul dupa marimea formei de copt.
Pentru umplutura se bat albusurile spuma. Cand spuma este ferma se adauga zaharul si se mixeaza in continuare. Se amesteca nuca cu albusurile.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.
Se pune in tava o patura de aluat, peste ea se pune un strat generos de dulceata de caise, apoi se adauga spuma de albusuri cu nuci. Deasupra se pune cea de a doua patura de aluat si se inteapa cu furculita in cateva locuri.
Tarta se da la cuptor pentru cca 40 de minute (pana trece de testul cu scobitoarea), apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.
Se pudreaza cu zahar si se serveste cu mare pofta. Ca altfel nu se poate!
Puteti sa o ungeti pe deasupra cu dulceata si sa presarati putina nuca macinata. Va fi si mai buna!
Puteti coace tarta cu dulceata si nuca si intr-o tava dreptunghiulara si sa o serviti taiata cubulete.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
dulceatanucatarta
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Pui spaniol cu chorizo si cartofi
next post
Cum se congeleaza spanacul

You may also like

Papanasi fierti

ianuarie 21, 2010

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

septembrie 12, 2018

Panna cotta cu iaurt si capsuni

aprilie 4, 2022

Banana bread cu faina de migdale

aprilie 2, 2025

Negresa fara zahar – reteta aniversara

iunie 5, 2016

Aranygaluska – galuste de aur cu ciocolata

noiembrie 26, 2020

Vafe turta dulce

decembrie 14, 2024

Cornulete fragede cu nuca

noiembrie 30, 2013

Placinta cu morcovi si nuci

noiembrie 22, 2015

Gomboti cu caise umplute cu magiun

iulie 30, 2021

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ