Cheesecake la borcan sau cheesecake fara coacere numai bun de luat la pachet, la serviciu. Daca esti in cautarea unei idei dulci de savurat la birou, aceasta este ideea! Simplu, bun, si racoros.
Am vorbit pe blog adeseori despre mancarea la pachet si ce putem sa pregatim acasa pentru pranzul de la birou. Daca pana acum m-am referit doar la idei sarate pentru pranz, azi vreau sa va prezint si o idee de desert. Unul pe placul tuturor: cu multe fructe, simplu de facut si fara coacere. E vara, e cald, cine isi doreste sa stea cu cuptorul incins?
Cand am plecat la cumparaturi pentru aceasta reteta nu aveam un plan foarte bine stabilit. Stiam ca ca va fi un cheesecake, dar nu eram hotarata asupra fructelor. Mi-am zis ca voi folosi ce voi gasi proaspat la raion si iata ca avem toate bunataturile: afine, nectarine, zmeura. Si menta proaspata pentru o senzatie faina, racoroasa.
Am folosit branza ricotta pentru ca este usor dulce, astfel ca nu a trebuie sa adaug o cantitate mare de zahar. La fel de bine se poate folosi orice crema de branza natur sau chiar branza de vaci bine scursa de zer. Zaharul il adaugati in functie de cat va place de dulce.
Ingrediente Cheesecake la borcan fara coacere
- 70g biscuiti digestivi
- 30g unt topit si racit
- 250g branza ricotta
- 200ml smantana pentru frisca
- 100g zahar
- Vanilie (esenta sau semintele unei pastai)
- 2 nectarine
- 100g afine
- 100g zmeura
- Frunze de menta proaspata
Apasă PLAY si vezi modul de preparare!
Mod de preparare
- Toaca marunt menta si taie nectarinele cubulete.
- Intr-un castron pune afinele, zmeura, nectarinele, menta si 50g de zahar. Amesteca si pune castronul la frigider pentru 30 de minute.
- Pregateste cateva borcane curate. Eu am folosit 3 borcane, fiecare a 300 ml.
- Marunteste biscuitii in robot. Adauga peste ei untul topit si amesteca de 2-3 ori.
- Imparte egal biscuitii in borcane si apasa-i usor cu o lingura. Nu insista prea mult, nu trebuie sa avem la final o crusta bine intarita ca la un cheesecake normal.
- Intr-un vas bate cu un tel sau cu mixerul branza, smantana, vanilia si zaharul ramas. Crema trebuie sa fie lejera, astfel ca 2-3 minute de amestecat sunt suficiente.
- Imparte crema in borcane, apoi adauga fructele pastrate la rece. Vei vedea ca ele au lasat un sirop delicios si catifelat.
- Daca doresti poti sa alternezi straturi de biscuiti, crema, fructe sau sa procedezi ca mine, cate un strat din fiecare.
- Pune capacul, pastreaza borcanul la rece, iar a doua zi bucura-te din plin de munca ta!
Pofta buna!
2 comments
I understand that these quantities are for 3 250 ml glasses. each glass. I’m right?. Thanks in advance for your reply. Best regards
Sorry, I read the recipe again and saw that it makes 3 glasses 300ml . I walk with the rocket in my butt ha ha ha ha ha