Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Desert

Prajitura cu ciocolata si zmeura

written by Corina iulie 21, 2020
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Zburda zmeura prin piete, de pe tarabe in plasele pofticiosilor, asa ca o prajitura cu ciocolata si zmeura a fost ceva inevitabil. Si ca sa fie treaba buna, prajitura are si un strat generos de crema de branza si cacao.

Pentru prajitura asta am pornit de la reteta de negresa, dar voiam ceva diferit. Am gasit solutia in crema de branza. Brownies imi plac foarte mult, dar de data asta chiar am simtit nevoia sa scufund zmeura in ceva super cremos.

Sper sa va placa si voua ideea mea. Aflati ca se poate face prajitura si cu afine, ca tot e sezonul lor. Sau cu cirese, capsuni etc. Ciocolata are avantajul ca merge cu orice!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si zmeura

pentru blat

  • 4 oua
  • 200g ciocolata neagra
  • 100g unt
  • 180g faina
  • 200g zahar sau indulcitor (eu folosesc eritriol)
  • vanilie

pentru crema de branza

  • 350g crema de branza (de care vreti voi, doar sa fie varianta natur)
  • 150g unt moale
  • 70g zahar pudra sau indulcitor pudra
  • 40g cacao
  • vanilie
  • zmeura

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si zmeura

Porneste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de 24x20cm. Unge tava cu unt, putin ulei sau aplica un strat de spray non-stick.

Pregatim blatul pentru inceput.

Rupe in bucatele ciocolata intr-o cratita, adauga si untul si topeste-le la foc foarte mic. Amesteca mereu pana ciocolata este topita, iar amestecul este cremos. Lasa deoparte sa se racoreasca cateva minute.

Separat, mixeaza ouale cu zaharul si vanilia pana ai o crema-spuma dublata in volum si deschisa la culoare.

Adauga ciocolata topita cu untul peste aceasta spuma. Amesteca bine.

Adauga faina. Amesteca bine.

Toarna aluatul pentru blat in tava pregatita si intinde-l uniform.

Coace 15 minute pentru un blat umed ca de negresa sau 20-25 de minute pentru un blat mai uscat. Tine cont ca varianta a doua va fi mai tare, cu consistenta mai densa. Dupa coacere lasa blatul sa se raceasca complet.

Pana se coace blatul, poti pregati crema.

Mixeaza la viteza mare aproximativ 1 minut branza. Adauga untul moale si amesteca-l bine cu branza. Adauga zaharul si vanilia, iar dupa ce sunt bine amestecate cerne cacaua. Amesteca.

Pune crema peste blatul racit si intinde-o uniform. Va fi un strat generos de delicios de crema.

Adauga zmeura peste crema, apasand-o usor in stratul cremos.

Prajitura cu ciocolata si zmeura este gata!

  • *Tine-o la rece, dar ia in calcul faptul ca va trebui sa o lasi 10-15 minute la temperatura camerei inainte de servire. Stratul de branza fiind cu unt se va intari.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Print Friendly, PDF & Email
ciocolatadesertretete prajiturazmeura
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Cheesecake la borcan fara coacere
next post
Prajitura cu branza si fructe

You may also like

Prajitura de post (cu mere si nuca)

decembrie 3, 2013

Tort Victoria Sponge cu capsuni

aprilie 19, 2016

Prajitura tavalita cu dulceata

noiembrie 8, 2020

Cheesecake cu ciocolata – cheesecake marmorat

august 28, 2020

Chec cu iaurt si ciocolata

martie 23, 2018

Crema de zahar ars

august 23, 2010

Panna cotta cu sos de capsune

iunie 7, 2023

Pancakes cu dovleac copt si nuca

octombrie 13, 2013

Gogosi de post umplute cu dulceata

martie 18, 2021

Cheesecake la borcan fara coacere

iulie 10, 2020

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ