Zburda zmeura prin piete, de pe tarabe in plasele pofticiosilor, asa ca o prajitura cu ciocolata si zmeura a fost ceva inevitabil. Si ca sa fie treaba buna, prajitura are si un strat generos de crema de branza si cacao.
Pentru prajitura asta am pornit de la reteta de negresa, dar voiam ceva diferit. Am gasit solutia in crema de branza. Brownies imi plac foarte mult, dar de data asta chiar am simtit nevoia sa scufund zmeura in ceva super cremos.
Sper sa va placa si voua ideea mea. Aflati ca se poate face prajitura si cu afine, ca tot e sezonul lor. Sau cu cirese, capsuni etc. Ciocolata are avantajul ca merge cu orice!
Ingrediente Prajitura cu ciocolata si zmeura
pentru blat
- 4 oua
- 200g ciocolata neagra
- 100g unt
- 180g faina
- 200g zahar sau indulcitor (eu folosesc eritriol)
- vanilie
pentru crema de branza
- 350g crema de branza (de care vreti voi, doar sa fie varianta natur)
- 150g unt moale
- 70g zahar pudra sau indulcitor pudra
- 40g cacao
- vanilie
- zmeura
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si zmeura
Porneste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de 24x20cm. Unge tava cu unt, putin ulei sau aplica un strat de spray non-stick.
Pregatim blatul pentru inceput.
Rupe in bucatele ciocolata intr-o cratita, adauga si untul si topeste-le la foc foarte mic. Amesteca mereu pana ciocolata este topita, iar amestecul este cremos. Lasa deoparte sa se racoreasca cateva minute.
Separat, mixeaza ouale cu zaharul si vanilia pana ai o crema-spuma dublata in volum si deschisa la culoare.
Adauga ciocolata topita cu untul peste aceasta spuma. Amesteca bine.
Adauga faina. Amesteca bine.
Toarna aluatul pentru blat in tava pregatita si intinde-l uniform.
Coace 15 minute pentru un blat umed ca de negresa sau 20-25 de minute pentru un blat mai uscat. Tine cont ca varianta a doua va fi mai tare, cu consistenta mai densa. Dupa coacere lasa blatul sa se raceasca complet.
Pana se coace blatul, poti pregati crema.
Mixeaza la viteza mare aproximativ 1 minut branza. Adauga untul moale si amesteca-l bine cu branza. Adauga zaharul si vanilia, iar dupa ce sunt bine amestecate cerne cacaua. Amesteca.
Pune crema peste blatul racit si intinde-o uniform. Va fi un strat generos de delicios de crema.
Adauga zmeura peste crema, apasand-o usor in stratul cremos.
Prajitura cu ciocolata si zmeura este gata!
- *Tine-o la rece, dar ia in calcul faptul ca va trebui sa o lasi 10-15 minute la temperatura camerei inainte de servire. Stratul de branza fiind cu unt se va intari.