Vesnicele si eternele clatite, ca altceva nu stiu ce sa spun despre ele 🙂
Ingrediente
Ingrediente
-2 oua
-500 ml de lapte
-60 g zahar
-200g faina alba
-coaja de lamaie razuita
-un varf de cutit de sare
-1/2 linguri cacao pudra (optional)
-ulei pentru gatit
Intr-un vas se sparg ouale peste care se adauga zaharul, se amesteca energic si adaugam laptele. Amestecam totul cu faina (cat este nevoie pentru a obtine un aluat de consistenta moale, asemenea unei supe creme).Adaugam coaja de lamaie si sarea.
Compozitia obtinuta o impartim in doua, iar intr-una punem 1/2 linguri de cacao pudra (operatiune total optionala). Amestecam bine de tot ca sa nu faca cocoloase si lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca.
Punem o tigaie pe foc sa se infierbante, cu o pensula o ungem cu ulei, sau turnam 2-3 picaturi din sticla si coacem clatitele pe ambele parti.
Le ungem cu dulceata, iar alaturi de un pahar de lapte avem micul dejun perfect.
Compozitia obtinuta o impartim in doua, iar intr-una punem 1/2 linguri de cacao pudra (operatiune total optionala). Amestecam bine de tot ca sa nu faca cocoloase si lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca.
Punem o tigaie pe foc sa se infierbante, cu o pensula o ungem cu ulei, sau turnam 2-3 picaturi din sticla si coacem clatitele pe ambele parti.
Le ungem cu dulceata, iar alaturi de un pahar de lapte avem micul dejun perfect.
Pofta buna!
8 comments
Ce pofta mi-ai facut de clatite!
Dar cand te gandesti sa stai atat de mult sa le faci, iar dupa aceia sa se manance in cateva minute…
dar sunt asa de bune ca merita tot efortul 😛
Vai ce bune sunt!!!!!Nu am mai facut demult!!!!Sa stii ca mi-ai dat o idee!!!
Nici eu nu am mai facut demult ……..o idee tare buna.
Asa este,merita.
ce bine arata!
rar fac clatite ca nu ma dau in vant dupa ele, dar astea arata f bine!
mmmmmmmmmmmmm ,am limba scoasa ca un catel :)))
pai pana la Brasov nu e asa de mult, pun vreo cateva la pachet 😛
Fetele merci mult de vizite si comentarii. ma bucur ca va plac clatitele mele