Azi nu avem cea mai dietetica reteta, nu. Insa avem o reteta care merge in ton cu vremea de septembrie. Recunosc ca nu imi place toamna, insa e vremea perfecta pentru o crema de zahar ars care sa umple casa de arome..dar si de caldura.
Crema pe care o pun azi pe masa o puteti servi chiar si pe post de tort la un eveniment in familie. Are blat aromat, fructe si o crema fina si rafinata. Puteti chiar sa o ornati cu putina frisca, dar eu cred ca arata mai bine fara. Daca aveti o pastaie de vanilie prin preajma nu ezitati sa o folositi in locul esentei, eu una nu am avut, dar cred ca i-ar fi dat o aroma sublima. Bineinteles, perele sau gutuile le puteti folosi cu succes, in locul merelor.
Pofta buna!
Ingrediente
-800 ml lapte
-5 oua
-esenta de vanilie
-5 linguri de zahar
-2 linguri de indulcitor (xylitol)
-2 mere
-biscuiti digestivi
Zaharul se topeste intr-o cratita (cu diametru de cca 20 cm am avut eu). Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si pe peretii cratitei. Se lasa la racit.
Ouale se bat cu indulcitorul, esenta de vanilie si se toarna laptele. Se tine compozitia deoparte.
Ouale se bat cu indulcitorul, esenta de vanilie si se toarna laptele. Se tine compozitia deoparte.
Merele se taie in doua, iar apoi se feliaza subtirel. In cartita, peste zahar, se pun feliile de mere unele langa celelalte. Peste mere se pune un strat de biscuiti digestivi, apoi cu grija si incet se toarna compozitia de lapte si oua. Veti observa ca biscuitii si merele se vor ridica, sa nu va speriati, asa si trebuie 🙂
Se da cratita la cuptor cca 50 de minute la foc mediu.
Cand crema este coapta se scoate si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou si se serveste. Aveti grija la siropul de zahar atunci cand rasturnati crema. Eu recomand rasturnarea pe un platou cat de cat adanc, sau sa scurgeti din cratita siropul apoi sa rasturnati crema.
2 comments
*din ultima poza – asa trebuia sa fie 😛
Ce bine arata!!! Felia fin ultima poza o servesc eu 😀 Te pup