Cu greu m-am hotarat sa incerc meiul si asta doar din putinelor informatii pe care le-am avut despre dumnealui. Reteta care m-a convins a fost cea pregatita de Andie si asa am incercat o varianta proprie de salata. Daca scoateti din ecuatie tonul veti obtine o garnitura ideala pentru o friptura, de exemplu.
La fel de bine se poate face un ghiveci de mei (asemanator cu cel de orez) si legume pe care sa il serviti cald. Il puteti folosi cu succes la orice mancare la care de obicei folositi orez: de la ardei umpluti, la sarmale sau pilafuri.
Meiul reduce nivelul colesterolului din organism, previne constipatia si imbunatateste digestia, contine magneziu si vitamina B3 si previne declansarea migrenelor. Sunt doar cateva din beneficiile aduse de aceasta cereala minune.
Ingrediente Salata de mei cu legume si ton
-100 g mei decorticat
-o conserva ton in suc propriu
-un ardei gras rosu
-un ardei gras verde
-o ceapa rosie
-masline kalamata
-zeama de lamaie
-sare si piper dupa gust
-putin ulei de masline
Se spala meiul si se pune la fiert in apa cu putina sare. In cazul meiului, proportiile sunt de 1/4, asadar la o ceasca de cafea cu mei adaugati 3 cesti de apa. Se fierbe meiul in jur de 20 minute (sau pana cand e fiert), apoi se scurge de apa si se tine deoparte.
Legumele se feliaza si se adauga peste mei, impreuna cu tonul scurs de lichid. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.
Salata de mei se serveste rece.
2 comments
Ah ce pofta mi-ai facut, musai sa incerc si eu combinatia. M-am reindragostit de ton de curand si na… Cu meiul insa ne iubim de mult 😉
Mmmmm ce bine arata salata de mei cu legume 😀 mi s-a facut poftaaaaa 😀