Salata de cartofi dulci si branza feta – o idee de avut la indemana cand vrei sa le pregatesti celor dragi ceva bun. Mi se pare salata ideala pentru o seara intre prieteni, la povesti si un pahar de vin.
Sosul pe care l-am ales pentru aceasta salata are la baza tahini sau pasta de susan. Desigur, acesta poate fi inlocuit cu un sos pe baza de iaurt sau chiar si o vinegreta simpla (ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, miere).
Daca branza feta nu este pe gustul vostru, alegeti o telemea sau chiar si un cas sarat. Musai sarat. Aroma dulce a cartofilor se va impleti de minune cu gustul sarat.
Alte retete cu cartofi dulci de pe blog:
-
CLICK AICI pentru rețeta de Cartofi dulci umpluti.
-
CLICK AICI pentru reteta de morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor.
Ingrediente Salata de cartofi dulci si branza feta
*cantitati pentru 2 portii generoase de salata
- 2 cartofi dulci mari
- 200g salata verde/rucola/spanac/mix de salata
- 50g branza feta
- 1 ceapa rosie mica
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa boia afumata
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita rasa pudra de usturoi
- seminte de susan (sau semintele preferate)
Pentru dressing
- 1 lingura tahini
- 1 lingurita miere
- sare si piper dupa gust
- zeama de lamaie (dupa gust)
- putina apa rece
Mod de preparare Salata de cartofi dulci si branza feta
Pornim cuptorul la 200°C.
Pregatim crtofii. Ii curatam, ii taiem cubulete si ii asezam intr-o tava de cuptor. Amestecam separat pudra de usturoi cu boia, sare, piper si uleiul de masline. Turnam amestecul peste cartofi, ii masam de 2-3 ori si dam tava la cuptor pana cartofii sunt moi.
Pentru dressing pur si simplu amestecam toate ingredientele intr-un castron. Apa punem la final in functie de consistenta pe care o dorim.
Pe un platou punem salata (eu am folosit un mix de salata), asezam cartofii raciti, ceapa taiata julien si branza feta sfaramata. Turnam dressingul, presaram cateva seminte de susan si pofta buna!