Salata de naut cu telemea de capra am astazi pentru voi, o reteta foarte simpla si faina care sper sa va faca placere. Are atata culoare de o mananci nu doar cu gura, ci si cu ochii. Este bogata in substante hranitoare si aduce o senzatie faina de fresh si racoritor. Hai sa recunoastem ca dupa sarbatorile de iarna avem nevoie de asa ceva. Si nu numai. O salata racoritoare si hranitoare este bine venita in orice anotimp. Abia astept sa o refac la vara cu rosii dulci si zemoase!
Cum branza de capra nu este pe placul tuturor, sa stiti ca rezultatul este la fel de gustos si cu telemea de vaca. In rest n-as inlocui nimic si nici nu as omite ingrediente. Toate la un loc sunt excelente!
Dressingul il puteti imbogati cu mustar, cu maioneza sau cu alte condimente. Cum va place!
Cantitatile sunt pentru aproximativ 2-3 portii. Depinde si de portie. 🙂
Ingrediente Salata de naut cu telemea de capra
- 250g naut uscat
- 100g telemea de capra
- 1/2 castravete proaspat daca este mare sau 2 mai mici
- 8-9 rosii cherry
- 3 fire patrunjel proaspat
- 1 ceapa rosie mica
- masline kalamata
- 1 avocado
- pentru dressing: ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, sare si piper
Mod de preparare Salata de naut cu telemea de capra
Am folosit naut uscat, asa ca l-am pus cu o seara inainte in apa sa se hidrateze. A doua zi l-am scurs si l-am pus la fiert. In 30-40 de minute este gata, de obicei. Odata fiert, l-am scurs de lichid si l-am lasat sa se raceasca. Bineinteles, reteta poate fi facuta si cu naut la conserva. Cum doriti.
Avand nautul fiert am pregatit celelalte ingrediente:
- am scurs telemeaua de zeama si am taiat-o cuburi
- am taiat castravetii cubulete
- rosiile le-am taiat in doua
- ceapa am curatat-o si am taiat-o pestisori
- avocado l-am curatat si l-am feliat bucati destul de mari si subtitri
- patrunjelul l-am tocat marunt.
Intr-un castron am pus toate cele de mai sus si am adaugat maslinele.
Separat am amestecat ulei de masline cu otet balsamic, putina zeama de lamaie, sare si piper. Toate dupa gust.
Inainte de servire se toarna dressingul peste salata, se amesteca cu doua spatule si este gata de servit!
Pofta buna!