Cand esti student si stai in camin mananci de toate. Pachetul de acasa e sfant, apoi te descurci cum poti, uneori si numai cu o pita cu mustar. Dar te gandesti al mici in timpul acela. Eu m-am descurcat cu un sandvis de student. Adica ce o fost prin frigider. A fost tare bun, cel mai bun. Si a fost gata super repede. Si de preparat, dar si de mancat!
E prima data cand fac un astfel de sandvis cu paine prajita si totul a pornit de la bunica. Da da, bunica. Cand ramaneam in vacante la tara in Salaj bunica ne facea paine coapta pe plita de la soba, frecata cu usturoi si apoi stropita cu un mnez de oloi. Pită aită se numeste pe acolo. Nu a inventat bunica bruscheta, dar era cea mai buna gustare cu putinta.
Ingrediente Sandvis de student
- chifle (am avut cu mac) dar merg si feliile de franzela
- cascaval feliat (merge chiar si branza topita)
- salam sau sunca
- salata verde
- oua fierte tari
- sare
- piper
- 1-2 catei de usturoi curatati de coaja
- ulei de masline (optional)
Taiem chiflele in doua si le prajim doar pe partea interioara in tigaia incinsa (fara ulei, dar se poate adauga putin unt daca este). Daca folosim felii de franzela le prajim doar pe o parte.
Le scoatem si le frecam cu usturoi (puteti sa turnati si un stop de ulei de masline, de fapt nu ingnorati acest pas), apoi asezam cascaval peste chiflele fierbinti (si cu putin ajutor se va topi cascavalul foarte frumos).
Pe urma asezam salamul feliat, rondelele de oua si salata verde maruntita. Condimentam cu sare si piper si servim pe nerasuflate.
Bine ar fi mers si un sos langa toast, o maioneza, un iaurt, ceva, dar nu a mai fost timp de complicatii.
Pofta buna!
1 comment
arata incredibil! acum ma duc sa-mi fac si eu ;))