Aceste minunate chiftele de naut sunt originare din Egipt si sunt o mancare foarte populara in Orientul Mijlociu. Chiftelutele se gasesc la restaurantele orientale servite intr-o lipie cu cartofi prajiti, muraturi sau legume (Ioi, da bun trebuie sa fie!) sau la farfurie.
Chiftelele – Falafel sunt satioase si foarte frumos parfumate de la chimen, le puteti servi oricand si isi pot face loc si in pachetul cu merinde pentru serviciu. Le puteti manca intr-un sandvis cu lipie si legume colorate, iaurt sau alaturi de garnitura preferata.
Noua ne plac foarte mult si cum mai mereu avem in camara naut, le pregatim destul de des.
Ingrediente Falafel chiftele de naut
- 200 g naut fiert (scurs de apa)
- 1 legatura de patrunjel proaspat tocata marunt
- 2 catei mari de usturoi pisati
- 1 ceapa mica taiata marunt-marunt
- 2 linguri faina de naut (sau orice alta faina in lipsa celei de naut)
- putin ulei de masline (pentru legarea compozitiei)
- 1/2 de chimen macinat
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare Falafel chiftele de naut
Puneti nautul in blender si mixati pana cand obtineti o pasta omogena.
Turnati pasta intr-un bol si adaugati restul ingredientelor. Amestecati.
Daca amestecul de chiftele este prea umed, adaugati putina faina.
Se fac mingiute din amestec care se aplatizeaza putin intre palme si se prajesc in ulei incins.
Daca doriti sa le prajiti puteti la fel de bine sa le asezati pe hartie de copt si sa le dati la cuptor 10-15 minute pe fiecare pare sau pana cand se rumenesc.
Chiftelele falafel se servesc alaturi de salate, hummus, muraturi, lipii sau ce doriti voi.
Noi am avut o frumoasa si delicioasa crema de linte rosie si salata colorata Tabbouleh. Vi le recomand cu drag!
Daca folositi naut uscat, acesta trebuie tinut la inmuiat peste noapte, apoi fiert in apa cu ptuin bicarbonat de sodiu.
Optional, puteti adauga si o lingura de pasta tahini.
Pofta buna!
6 comments
Delicioase:)
asa este, Ramona 🙂
Nu le-am mai facut demult, ce bine ca mi-ai amintit 😉 Ti-au iesit excelente, pupici!
Multumesc Mika :* te pup si o zi faina!
arata bine. trebuie sa le incerc. pup cu drag
Am o punguta de naut prin camara , oare ce mai astept ? :):);)