Pesto de patrunjel cu nuci – un sos cremos plin de arome musai de avut in frigider sau congelator. Este si o modalitate excelenta de a pastra patrunjelul o perioada mai indelungata!
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Uleiul folosit la pesto este obligatoriu sa fie de masline extra virgin.
- Nucile pot fi inlocuite cu seminte de pin sau alune.
- Cantitatea de usturoi poate fi reglata, in functie de preferinte.
- Optional se poate adauga si putina zeama de lamaie, tot asa, dupa gust.
- Pesto se pastreaza foarte bine la frigider pana la o saptamana. Daca nu il folosesti imediat, pune-l intr-un borcan si toarna putin ulei de masline pe deasupra pentru a preveni oxidarea.
- Pesto poate fi si congelat, daca vrei sa te asiguri ca ai mereu in casa. Imediat dupa preparare, pune pesto in tavita de cuburi de gheata si congeleaza-le. Odata congelate, scoate cuburile din tavita si pune-le intr-o punga. Oricand ai nevoie de putin pesto, scoti un cubulet si il lasi sa se decongeleze.
- Pesto de patrunjel cu nuci este excelent cu paste fierte, langa carnea la gratar sau alaturi de cartofii copti.
- De asemenea, poate fi folosit si in sandvisuri sau alaturi de pancakes sarate – VEZI AICI RETETA LOR.
- Pentru un pesto crocant nu pune nucile in blender de la inceput. Toaca-le marunt din cutit si adauga-le in sos la final.
Ingrediente Pesto de patrunjel cu nuci
- 2 legaturi bogate de patrunjel
- 50g parmezan razuit
- 1 catel mare de usturoi
- 150ml ulei de masline
- 40g miez de nuca
- sare dupa gust
Mod de preparare
Totul se pregateste foarte simplu.
Punem toate ingredientele in blender si pasam pana toate ingredientele sunt maruntite si obtinem un sos cremos.
Sare punem strict dupa gust. Adaugam la inceput o cantitate mai mica, iar la final gustam si mai adaugam daca este nevoie.