Cheesecake cu dulceata de rubarba si capsuni si aroma delicata de ghimbir. Este un cheesecake fara coacere pe care il puteti pregati pentru orice ocazie.
Este un desert perfect pentru zilele de vara cand nu vrei sa pornesti cuptorul, dar vrei sa te bucuri de un desert gustos. Bine, nu ca nu ar fi potrivit si pentru celelalte sezoane, sa ne intelegem. 🙂
Pentru mai multe retete de CHEESECAKE – click AICI!
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Am folosit o tava rotunda cu pereti detasabili de 17 cm.
- Poti pregati cheesecakul intr-o tava mai mare, dar va trebui sa adaptezi cantitatile.
- Eu am folosit o dulceata de rubarba si capsuni in care am pus si ghimbir. La fel de bine poti folosi si alta dulceata, dupa preferinte. In videoul de mai jos vezi reteta pentru dulceata pregatita de mine.
- Gelatina folosita de mine este de la Dr. Oetker. Poti sa folosesti si gelatina sub forma de foi. Un plic cu 6 foi de gelatina corespunde unui plic de gelatina maruntita.
- Se poate folosi orice crema de branza natur sau chiar ricotta.
VEZI AICI CUM SE PREGATESTE DULCEATA DE RUBARBA, CAPSUNI SI GHIMBIR
Ingrediente Cheesecake cu dulceata de rubarba si capsuni
- 120g biscuiti digestivi
- 60g unt topit si racit
- 300g crema de branza
- 200ml smantana lichida pentru frisca
- 100g zahar pudra
- semintele de la o pastaie de vanilie
- 10g gelatina maruntita
- dulceata de rubarba si capsuni
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
Mod de preparare
Pentru inceput ne vom ocupa de gelatina. Turnam peste aceasta 100ml apa rece si o salam 10 minute sa se hidrateze. Topim gelatina hidratata pe foc mic-mic sau pe baie de aburi. Atentie, gelatina nu trebuie sa fiarba! O tinem pe foc, amesecand mereu in ea, pana granulele de gelatina sunt dizolvate. Tinem gelatina deoparte sa se racoreasca. Toate aceste instructiuni se regasesc si pe pliculetul de gelatina.
Mai departe pregatim blatul si umplutura pentru cheesecake. Pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili.
In robot maruntim biscuitii, apoi turnam untul topit si racit. Amestecam bine cu o spatula sau in robot.
Turnam biscuitii in tava pregatita si cu o lingura nivelam blatul cat mai uniform. Cu degetele apasam cat de bine putem crusta, urcand usor pe peretii tavii. Punem blatul la frigider pana pregatim crema.
Intr-un bol incapator punem crema de branza, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie. Batem cu mixerul 1 minut. Turnam gelatina care intre timp s-a racorit si mixam pana este bine incorporata in crema. Crema nu va fi foarte groasa, ea se va ingrosa perfect la rece.
Turnam crema obtinuta peste blatul pregatit anterior. Adaugam dulceata cu lingurita din loc in loc. Cu o furculita amestecam usor in dulceata, astfel incat sa se amestece usor in crema, la suprafata. Dam cheesecakul la rece minimum 4-5 ore.
Inainte de servire desprindem crema de peretii tavii cu ajutorul unui cuitit, apoi scoatem peretii detasabili.
Pofta buna, dragii mei!