Cotlet de porc in sos de smantana am pentru voi azi. Cum gatim cotletul de porc astfel incat la final sa avem o carne suculenta, delicioasa? Foarte simplu si usor!
Reteta asta este perfecta pentru zilele in care nu prea ai timp la dispozitie, dar totusi vrei sa mananci ceva gustos. Mancare de suflet i-as zice. Totul se face foarte simplu, in maximum 30 de minute.
Sosul este cremos, iar aroma vinului este delicata. Cu piure de cartofi mi se pare ca se potriveste cel mai bine, insa la fel de bine merge si un orez fiert simplu cu sare. Alegeti voi care e garnitura preferata.
Ingrediente Cotlet de porc in sos de smantana
- 500g cotlet de porc
- 2 cepe rosii
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 100ml smantana lichida (cu 30% grasime am folosit eu)
- 100ml vin rosu
- sare si piper
- 1/2 lingurita chimen macinat
- patrunjel proaspat
Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana
Scoatem carnea de la rece si o lasam afara 15-20 de minute inainte de gatire. Daca cotletul este nefeliat, se taie in bucati de 1 deget grosime. Bucatile de carne se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc feliile de cotlet 3-4 minute pe amble parti, pana sunt rumene. Se scot intr-o farfurie, se acopera si se lasa deoparte.
Ceapa tocata marunt si usturoiul trecut prin presa se adauga in tigaie in grasimea ramasa de la carne. Se calesc 2-3 minute, apoi se adauga vinul.
Odata evaporat alcoolul, adica dupa 4-5 minute, se adauga cotletele in tigaie, se toarna 300 ml apa sau supa si se adauga si chimenul.
Se lasa totul la fiert 10 minute la foc mare, fara capac. In acest timp sosul se va ingrosa.
Se adauga smantana lichida, se amesteca si se mai fierbe 5 minute. La final sosul va fi cremos, dens. Se gusta de sare si daca este nevoie se adauga dupa gust.
Se adauga patrunjelul tocat marunt si este gata de servire.
Noi l-am mancat cu piure de cartofi in care am adaugat o lingura sanatoasa de unt aromatizat cu usturoi si patrunjel.
Pofta buna, dragii mei!