Ce sa mai faci cu muschiuletul lung de porc pe care il ai in congelator? O friptura, desigur! Si daca ai si mult mustar in frigider il bagi si pe el in ecuatie, caci rezultatul trebuie sa fie numa pe masura. Daca va place carnea si nu va dati inalturi de la carnea de porc, inseamna ca reteta va v-a merge la inima si va v-a unge sufletul.
Friptura de porc cu mustar si sos de capere cu unt am astazi pentru voi. Sau ce am facut bun cu bucata aceea de carne cu care chiar nu stiam ce sa fac.
Desigur, reteta merge foarte bine si cu carne de pui sau curcan, in caz ca cea de porc nu va place.
Ingrediente Friptura de porc cu mustar si sos de capere cu unt
- 2 bucati muschiuleti de porc (cca 15 cm lungime)
- 2 lingurite mustar clasic
- 2 lingurite mustar boabe
- 2-3 linguri ulei de masline
- bacon fasii
- boabe de mustar
- cimbru uscat
Pentru sos
- 200 ml smantana pentru gatit
- 2 lingurite de capere
- sare si piper dupa gust
- 2 lingurite de unt
Mod de preparare Friptura de porc cu mustar si sos de capere cu unt
Pentru inceput vom pregati amestecul de mustar pentru carne. Pentru aceasta, intr-un bol amestecam cele doua tipuri de mustar cu ulei de masline. Nu am considerat ca ar mai fi nevoie de sare si piper, deoarece mustarul este suficient de bine condimentat. Am uns bine fiecare bucata de carne cu acest amestec, apoi am imbracat muschiuletii in fasii de bacon. Am asezat bucatile de carne intr-o tava, le-am stropit cu putin ulei si am presarat pe deasupra boabe de mustar si putin cimbru uscat. Tava merge la cuptor in jur de 1 ora, pana cand carnea este facuta si baconul rumenit.
Pentru sos incalziti intr-o tigaie smantana, apoi adaugati caperele, apoi linguritele de unt, insa pe rand. Cand este topit untul din prima lingurita o adaugati pe a doua. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
Serviti Friptura de porc cu mustar si sos de capere cu unt alaturi de salata sau garnitura preferata.
Pofta buna!
4 comments
Woooowwww !!!! Mie una imi place extrem de mult friptura de porc preparata in acest mod !!!! Arata extrem de bine !!!!!
Arata minunat, Corina! Am sa incerc si eu sosul de capere! Besos
Ce bunatate!!
Vaii, dar cat de bine poate sa arata, ce fain e preparata!! Chiar salvez reteta, ca urmeaza in curand un eveniment in familie, si ar fi o chestie ce merita pusa pe masa!! Pup