Muschiulet de porc impletit cu unt aromatizat cu cimbru si rozmarin. Este reteta care da startul recomandarilor mele pentru Craciun. Vor fi retete nu prea complicate, asa cum v-am obisnuit pana acum.
Revenind la muschiulet, arata apetisant, suna delicios, iar in realitate este de vis! Si cum numaram zilele pana la Craciun si sunt convinsa ca toata lumea cauta retete care mai de care, va propun sa puneti pe lista preparatelor si muschiuletul nostru aromat.
Nu de alta, dar chiar se face simplu tare si va mai ramane timp de ceva. De ce vreti voi. Sa decorati casuta, sa iesiti la o plimbare, sa cititi o carte, sa stati cu familia. Meritati din plin!
Pentru aroma si fragezime am folosit unt LURPAK si n-am dat gres. Efectiv muschiuletul s-a topit in gura, a fost o explozie de arome. O adevarata bucurie! Asa cum trebuie sa fie un preparat gatit cu drag pentru cei dragi.
Ingrediente Muschiulet de porc impletit cu unt aromatizat
- 3 bucati muschiulet de porc (3 portii)
- 100 g unt la temperatura camerei (eu am folosit unt LURPAK sarat)
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 3 crengute de cimbru poaspat
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare Muschiulet de porc impletit cu unt aromatizat
Pornim cuptorul la 200 grade C si pregatim o tava pentru cuptor.
Tocam marunt din cutit cimbrul si rozmarinul. Intr-un bol amestecam untul, sarea, piperul, cimbrul si rozmarinul. Obtinem un unt aromatizat diviiiiiin! Va recomand ca imediat dupa ce il pregatiti, sa prajiti o felie de paine si sa intindeti putin unt pe ea. Cu placere!
Taiem fiecare bucata de muschiulet in trei, pe lungime, lasand unul dintre capete intreg.
Masam muschiuletii cu untul aromatizat, apoi ii impletim pe fiecare, iar la capat ii prindem cu scobitori.
Asezam cele trei bucati de muschiulet in tava pregatita, deasupra punem untul care ramane (dupa masaj) si acoperim tava cu folie sau capac termorezistent.
Dam tava la cuptor pentru 35 de minute. Scoatem tava si luam folia sau capacul, reducem focul la 180 grade si mai dam tava la cuptor pentru inca 30 de minute. Inainte de a reintroduce tava la cuptor, nu uitati sa stropiti carnea cu untul topit din tava. La fel procedati si imediat dupa ce scoateti tava din cuptor, la final.Muschiuletii vor fi rumeni si suculenti.
Scoatem scobitorile, ii asezam pe un platou si …. si pofta buna!
Ah, nu uitati de garnitura! Noua ne plac mult rotitele de cartofi la cuptor, insa puteti sa puneti langa muschiuleti fasole verde, mazare, ciuperci, morcovi ori salate.
Rotitele se fac un-doi. Cureti cartofii, ii speli, ii tai rondele subtiti, picuri ulei de masline si presari sare si piper, apoi ii dai la cuptor pana cand se rumenesc frumusel. Atat de simplu!