Sper ca reteta de azi sa va placa; mie mi-a mers din prima la inima. Am transformat tocana clasica de porc intr-una putin mai usurica pentru stomac si ficat, iar lamaia picurata pe deasupra a mers de minune.
Buna e si calda, dar parca rece e si mai buna, mai ales ca nu este o mancare grasa. Acuma nu spun ca toata lumea trebuie sa manance mancaruri mai “slabute”, fiecare trebuie sa decida. Noua, pentru ca avem probleme cu stomacul si ficatul, acestea ni se potrivesc cel mai bine. Si in timp s-au vazut rezultatele: mai putine arsuri gastrice, mai putine crize de ficat, mai putine migrene si mai putine kg pe cantar.
Sanatate va doresc!
Ingrediente
-300 muschi de porc (curatat de grasime)
– 3 fire de carnati de casa (fierti)
– 2 conserve de rosii cuburi SunFood
-2 catei de usutoi
– boia de ardei iute si afumata (dupa cum va place de iute)
– zeama de la 1/2 lamaie
-sare si piper dupa gust
– patrunjel proaspat
-2 linguri ulei
1. Muschiul de porc se pune intr-o oala cu apa si putina sare si se fierbe pana cand este patruns si fraged.
2. Carnatii se taie rondele si se pun intr-o vas termorezistent impreuna cu uleiul. Se dau la cuptor la foc moderat pana cand se rumenesc usor. (sau la fel de bine puteti sa ii rumeniti si intr-o tigaie; varianta la cuptor mi se pare mai comoda).
3. Muschiul fiert se taie cubulete, iar rondelele de carnati se scot dupa rumenire pe un prosop absorbant
4. Intr-o tigaie, la foc moderat, se toarna cele doua conserve de rosii cuburi, se adauga boiaua, sare si piper si cateii de usturoi.
5. Se adauga muschiul de porc si carnatii si se lasa cateva minute pe foc, cat sa fiarba usor si sa mai scada din sos.
6. Se adauga zeama de lamaie si patrunjel tocat marunt.
Se opreste focul si se pune rapid in farfurii. Bineinteles se mananca cu mare pofta, caci cu siguranta in timpul pregatirii vi s-a facut 🙂
Serviti tocana langa o garnitura preferata sau simpla, cu paine proaspata. Si poate o salata.
Pofta buna!