Tocana de porc cu legume la slow cooker – o reteta delicioasa si satioasa cu muschi de porc, morcovi, ceapa si fasole pastai din borcan. La final carnea este frageda si isi pastreaza excelent forma si textura, la fel si legumele, datorita gatirii lente in slow cooker. VEZI AICI MAI MULTE RETETE GATITE LA SLOW COOKER.
Legumele pentru aceasta tocana pot fi diferite de cele enumerate de mine. Gatiti cu ce aveti in casa sau cu legumele care va plac cel mai mult. Puteti adauga mazare, usturoi, ardei, cartofi, telina, ciuperci, fasole, conopida sau broccoli. Ideea este sa adaptam retetele in functie de gusturile noastre.
Bineinteles, in lipsa unui aparat de gatit cum e slow cookerul, tocana poate fi pregatita pe aragaz sau in cuptor la foc mic.
Ingrediente Tocana de porc cu legume la slow cooker
- 900g muschi de porc (am avut o bucata de carne cu foarte putina grasime)
- 2 morcovi (marime medie)
- 1 ceapa alba mare
- 400g fasole galbena fiarta (borcan sau conserva)
- 30ml ulei de floarea soarelui
- 300g sos de rosii (sau bulion)
- 30g amidon
- 2g piper negru
- 2g oregano sau cimbru uscat
- sare
- 600ml apa
- patrunjel tocat marunt
Mod de preparare
Taiem carnea de porc cubulete si o prajim in uleiul incins intr-o tigaie. 2-3 minute, nu trebuie mai mult.
Ceapa o taiem marunt, morcovii ii taiem rondele. Intr-un bol amestecam sosul de rosii cu condimentele.
Dupa prajire punem carnea in vasul de la slow cooker. Adaugam ceapa, morcovii, sosul de rosii impreuna cu condimentele si 600ml apa. Amestecam. Lichidul trebuie aproape sa treaca peste ingrediente. Acoperim si setam slow cookerul pe functia HIGH pentru 4 ore.
Dupa acest timp, adaugam fasolea scursa de lichidul din borcan. Separat amestecam amidonul cu 1 lingura de apa, apoi il adaugam in slow cooker. Amestecam in tocana si mai lasam 30 de minute, tot pe functia HIGH.
La final potrivim de sare (daca mai este nevoie) si adaugam patrunjel tocat marunt. Tocana cu porc si legume este gata de servit!
Pofta buna, dragii mei!