Da, din nou despre si la slow cooker. De aceasta data vorbim despre o friptura de porc, un muschi curat si frumos, primit de acasa, pregatit alaturi de gutui aromate.
Despre slow cooker primesc destul de des intrebari. Chiar e asa bun? De ce il lauda toata lumea? Da’ ce poti face in el? Si chiar le pui pe toate acolo si poti pleca de acasa? Cat costa si cat consuma?
Da, chiar este atat de bun aparatul asta. Nici eu nu am crezut la inceput; chiar am tinut aparatul in cutie pe un raft pana s-a pus praful pe el. Accidental am descoperit ca acolo se ascundea, de fapt, o adevarata comoara.
De ce este laudat? Pentru ca este un adevarat ajutor in bucatarie, de fapt, chiar el este bucatarul. Tu doar il ajuti si pregatesti ingredientele si apesi butoanele magice, apoi il lasi pe el sa faca ce stie mai bine.
Ce poti gati in slow cooker? Cred ca aproape de toate. Eu l-am folosit pana acum la fripturi, tocanite, fasole cu costite, ciolane aromate, popricas de pui, macaroane cu branza, racituri, varza calita si ciorbe. Am pregatit carne de porc, de pui si de vitel, de fiecare data rezultand mancaruri delicioase. Si da, de cele mai multe ori nici macar nu am fost acasa in timp ce dumnealui cohalea!
Umbla vorba prin targ ca in slow cooker se pot pregati si prajituri. N-am incercat, dar daca ma incumet la asta o sa spun aici totul.
Costurile unui slow cooker difera in functie de dimensiunile lui si de producator. Al meu are o capacitate de 5,7 l si este ideal pentru a pregati mancare pentru mai multe persoane, marca lui fiind Crock Pot.
In ceea ce priveste factura la curent va pot spune ca nu am observat diferente semnificative de cand il folosesc. Si il folosesc saptamanal, poate chiar de 2-3 ori pe saptamana.
Sper ca aceste informatii v-au fost folositoare.
No, m-am luat cu vorba si am uitat de friptura! Ramaneti cu mine, mai jos spun totul 🙂
Din pacate nu am cantarit bucata de carne pentru ca nu era in plan sa apara reteta pe blog. Dar atat de buna a iesit incat m-am gandit ca ar fi si pacat sa nu vada lumina blogului.
In mare, din bucata folosita de mine, am reusit sa feliez exact 10 bucati de friptura, de grosimea unui deget. As zice ca aici ar fi 5 portii 🙂
Cum am pregatit friptura de porc cu gutui la slow cooker
Am pus daraba de muschi in vasul slow cooker-ului, iar alaturi am asezat 3 morcovi generosi, taiati soldateste, 2 gutui feliate si rondele de praz. Peste muschi am asezat foi de dafin, piper boabe si am presarat sare, chimen si nucsoara. Am pus capacul deasupra si am programat aparatul pe 4 ore, functia High. In cazul in care nu va grabiti cu masa, puteti sa optati pentru functia Low, dar setati un timp mai indelungat de gatire.
Timp de 4 ore friptura mea a stat acolo la caldura si s-a imprietenit cu toate aromele pe care le-a intalnit in cale, astfel ca la sfarsit ne-am bucurat de o friptura suficient de suculenta si super aromata.
Pofta buna!
- Cantitatile ori ingredientele oferite de mine nu ar trebui sa va limiteze. Poate doriti mai multi morcovi, poate nu va plac gutuile si nu doriti sa le puneti in oala, poate va plac alte arome. Faceti asa cum va place; in bucatarie, joaca ar trebui sa fie cat mai placuta!
- Garnitura care se vede in imagini este o salata super rapida. Couscous hidratat in apa fierbinte si putin ulei de masline, amestecat cu rosii taiate marunt, sare, piper si putin patrunjel. Voi puteti sa puneti alaturi de friptura de porc garnitura care va place cel mai si cel mai mult..
- Mai jos vedeti cum a aratat totul inainte de a porni aparatul, sper sa va fie de folos!
2 comments
Ataaaat de simplu??? Acum testez crockpot-ul :))
Mersiii de pont!!!
Daaaa, e foarte simplu!