Rulada porc cu sunca si cascaval este un aperitiv gustos, simplu de preparat din ingrediente la indemana.
Feliata si aranjata pe un platou arata foarte bine. Dar la fel de bine o puteti face ca fel principal servita alaturi de o salata din gradina ursului, un piure de pastarnac si cartofi, mazare sau ciuperci sotate. Nu-i asa ca suna bine?
Daca incercati reteta, in functie de bucata de carne de porc, ajustati cantitatile de sunca si cascaval. Poate va place cu mai mult cascaval, poate va place cu mai multa sunca. Procedati dupa pofta sufletelului.
Cum pregatesti rulada de porc cu sunca si cascaval?
Pui mana pe o bucata de muschi fain de porc, o speli, apoi o usuci cu un servetel si ii aplici cate lovituri de ciocan are nevoie pana cand ai o bucata subtirica de carne. Asa, ca si pentru snitel.
Peste carnea batuta presari sare si piper, apoi asezi un rand de cascaval feliat subtire, iar peste cascaval pui o sunca buna si gustoasa.
Rulezi cu grija carnea si o fixezi cu niste scobitori. Asezi carnea intr-o tava de cuptor, picuri cativa stropi de ulei de masline pe deasupra, mai presari putina sare ori piper si poti pune si o crenguta de cimbru, daca doresti.
Dai tava la cuptor la foc moderat pana cand rulada e rumena, apoi o scoti si o lasi sa se hodineasca batar 15 minute. Scoti scobitorile, abia apoi o feliezi.
- Pentru un aspect si mai frumos, poti adauga si cateva felii subtiri de ardei gras rosu ori verde. Ar arata tare frumos acolo!
Pofta buna!