Azi am pentru voi o reteta simpla si delicioasa tare: Escalop de porc cu ciuperci, una dintre cele mai bune mancaruri care pot exista. Cel putin asa zic eu. 🙂
Escalopul se potriveste de minune atunci cand aveti invitati la masa. Este suficient sa pregatiti alaturi o garnitura sau o salata, si toti vor fi mai mult decat incantati. In plus, nici nu va trebui sa stati prea mult in bucatarie, nu, nu. Mancarea se pregateste destul de simplu, asa ca va ramane timp pentru alte activitati placute. Poate faceti un desert. 🙂
Ingrediente Escalop de porc cu ciuperci
- 500 g muschi de porc (cotlet)
- 200 g ciuperci proaspete sau din conserva
- 2 linguri de faina
- 1 catel de usturoi
- Sare
- Piper
- patrunjel proaspat
- putin ulei de gatit
- optional o lingurita de mix condimente cajun (daca aveti sau doriti sa faceti bine, daca nu condimentati doar cu sare, piper si boia)
Mod de preparare Escalop de porc cu ciuperci
Feliem muschiul ca pentru snitele si batem feliile usor cu ciocanul. Le condimentam cu putina sare si piper, apoi le trecem prin faina.
Punem pe foc o tigaie in care adaugam cativa stropi de ulei (1-2 linguri sunt suficiente). Scuturam carnea de surplusul de faina si o punem la prajit in tigaie. O prajim pana este usor rumena pe ambele parti.
Dupa acesta, adaugam in tigaie ciupercile curatate si spalate in prealabil, adaugam apa sau supa de pui (daca avem) fierbinte cat sa treaca peste carne si ciuperci. Adaugam si usturoiul pisat, si lasam mancarea sa fiarba la foc molcom (acum adaugam si mix-ul cajun daca avem).
Verificam carnea din cand in cand, iar cand aceasta este bine patrunsa si se taie usor adaugam patrunjelul tocat marunt si daca este nevoie mai adaugam condimente.
Escalopul de porc cu ciuperci se poate servi cu salate sau garniturile preferate.
Pofta buna!
2 comments
mmm, apetisant!!!!!pup
O mancare foarte gustoasa aici la tine.