Inspirata de Ana am pregatit o minunata tarta sarata cu blat de cascaval afumat si va spun drept ca e cea mai buna tarta pe care am facut-o pana acum.
Ingrediente
-250 g cascaval afumat (daca nu e afumat nu-i bai)
-200-250 g mazare
-8 ciuperci (atatea am avut 🙂 )
-3 oua
-2 linguri smantana
– o ceapa alba
– rosie
-o lingurita unt
-o lingura pesmet
-o lingura ulei de masline
sare si piper
Curatam, spalam si tocam ceapa marunt marunt. Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand acesta este incins adaugam ceapa si o calim usor 2-3 minute, apoi adaugam mazarea si ciupercile taiate, putina sare si piper si mai sotam cateva minute. Eu am avut mazare congelata, asa ca am tinut-o pe foc pana s-a decongelat de tot, astfel a si fiert putin in apa lasata de ea si de ciuperci. Lasam sote-ul de mazare sa se raceasca (eu l-am scos putin afara pe balcon).
Intre timp dam cascavalul pe razatoare si batem ouale. Cand soteul este complet racit il amestecam cu smantana si ouale batute.
Ungem un vas termorezistent cu unt si presaram pesmet. Din cascavalul razuit pastram 2 linguri, iar restul il punem in vas, formand un blat de cascaval. Turnam sote-ul de mazare si ciuperci in vas, pe deasupra presaram cascavalul ramas si asezam felii de rosii.
Dam tava la cuptor pentru 30-4o de minute.
Tarta se poate servi calda sau rece, ca atare sau ca si garnitura.
Pofta buna!
5 comments
doamne, ce bine arata!!!
super delicioasa! Te pup draga mea! Weekend placut!
multumesc green :*
Week-end placut si tie Emily!
Imi plac mult tartele si a ta arata tare bine. Pup!
tare bun!Pup