Am pregatit stufat de miel in vasul de fonta emailata de la Crock-Pot si ca de obicei am obtinut o mancare superba. Tot ce gatesc in vasele de fonta iese la superlativ. Carnea a iesit atat de frageda si suculenta, iar sosul minunat. Este o mancare numai buna de asezat pe masa festiva de Paste.
De ce sa alegeti un vas de fonta emailata de la Crock-Pot?
- in timpul gatirii caldura este distribuita uniform, astfel ca preparatele ies suculente si fragede
- se pot utiliza pe orice fel de plita, dar si la cuptor. La cuptor vasul se poate folosi pana la o temperatura de 260 grade C
- un vas de fonta este potrivit pentru mai multe tipuri de preparate, de la paine la tocanite si supe
- este foarte usor de intretinut
- invelisul emailat previn lipirea alimentelor in timpul gatirii
Vestea faina e ca in aceasta perioada la achizitia oricarui vas mare de fonta de 6,6l de la Crock-Pot Romania primiti gratuit un vas de fonta de 4,7l, exact ca al meu, dar pe mov. Asa-i ca suna bine? Click AICI pentru a vedea oferta.
Ingrediente Stufat de miel
- 1,5 kg carne de miel cu os (am folosit cotlet; carnea cu os se potriveste foarte bine pentru aceasta reteta)
- 3 legaturi ceapa verde
- 3 legaturi usturoi verde
- 500ml passata de rosii
- 3 lingurite ulei de masline
- 150ml vin rosu
- Sare si piper dupa gust
- 1 legatura patrunjel proaspat
Mod de preparare
Am taiat cotletul in bucati de aceeasi dimensiune, cu una sau doua coaste per bucata.
Am condimentat carnea cu putina sare, piper si uleiul de masline. Am pus bucatile de carne in punga si le-am vidat cu aparatul de la @foodsaver si le-am lasat la rece peste noapte (sau min 4-5 ore).
Dupa marinare am incins vasul de fonta la foc moderat si am prajit bucatile de carne cate 3 minute pe fiecare parte, cat s-au rumenit putin. Le-am scos deoparte.
Am taiat marunt ceapa verde si usturoiul verde si le-am pus in vasul de fonta unde s-au calit pentru 2 minute in grasimea ramasa de la carne. Am adaugat vinul rosu si am lasat aproximativ 1 minut la foc mare sa se evapore alcoolul. Am turnat passata si apa, am condimentat cu sare si piper dupa gust, iar cand sosul a atins punctul de fierbere am pus bucatile de carne. Am acoperit si am dat vasul la cuptorul incins la 170°C pentru 1,5 ore.
La final am presarat patrunjel proaspat tocat marunt.
Pofta mare tuturor!