Da, da, ati citit bine. Tiramisu cu serbet de cacao! Serbet din acela bun, cum mancam noi cand eram copii acasa la mamele noastre. Serbet din acela bun cum rar mai gasesti in zilele noastre. Sunt convinsa ca stiti despre ce vorbesc, ca si voua va este dor de gustul serbetului autentic si ca ati incercat pana acum diferite variante, dar niciuna nu a fost castigatoare!
Eu va pot spune ca l-am gasit. L-am gasit aici la Cluj si destul de aproape de casa, in Bacania Bun, un loc minunat in care intri si stai ceva vreme pentru ca efectiv nu stii ce sa alegi de acolo. Iar cei aflati in spatele bacaniei sunt oameni cum ti-i mai mare dragul sa intalnesti. Calzi si prietenosi de parca ii cunosti de o viata!
In bacanie ochii mi-au cazut pe serbet, iar cel de cacao m-a fermecat pentru ca nu stiam ca exista asa ceva. Si ce minunatie am gasit in borcanel, de numa numa! Serbet cu textura asa cum o stiam eu de pe vremuri si gust intens de cacao. De la serbet la tiramisu oaches aci de fata a fost doar un pas.
Sper sa va placa ce-am mesterit eu si daca vreti sa faceti o vizita bacaniei sa stiti ca o gasiti in Cluj-Napoca, in galeriile Cora, de luni pana duminica.
Ingrediente Tiramisu cu serbet de cacao
- 400 g piscoturi
- 250 g mascarpone
- 250 ml smantana pentru frisca
- 200 g serbet de cacao
- 300 ml cafea tare
- semintele de la 1/2 pastaie de vanilie sau extract de vanilie
- cacao pudra
Cum pregatiti deliciosul tiramisu cu serbet de cacao?
Simplu de tot! Pregatiti in primul rand vasul in care il veti asambla. Eu folosesc un vas de yena de 28×16 cm si mi-a iesit un desert in doua straturi de piscoturi.
Intr-un bol marisor puneti smantana pentru frisca, serbetul si mascarpone. Amestecati cu mixerul pana cand crema este ferma. Totusi, aveti grija sa nu exagerati si sa se intareasca prea tare.
Luati 2-3 linguri de crema si intindeti-o in vasul pregatit. Apoi, rand pe rand, treceti piscoturile prin cafea (doar cat le scufunati si le scoateti afara) si aranjati-le unul langa celalalt in tava.
Peste stratul de piscoturi intindeti jumatate din cantitatea de crema, iar deasupra aranjati al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea. Crema ramasa o intindeti frumusel pe deasupra, cat puteti de uniform, apoi pudrati cacao. Din belsug, imi place mie 🙂
Dulcele fantastic va merge la frigider minim 2-3 ore, apoi va puteti bucura de el.
Noua cel mai mult ne place sa-l mancam a doua zi, cand aromele sunt foarte bine imprietenite. Bine, bine, recunoastem ca o lingurita tot furam seara. Sau mai multe 🙂
Nu-i asa ca a fost simplu? Doar asa am promis!
Pofta buna tuturor!