Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Tiramisu cu serbet de cacao

written by Corina februarie 22, 2017
Tiramisu cu serbet de cacao

Da, da, ati citit bine. Tiramisu cu serbet de cacao! Serbet din acela bun, cum mancam noi cand eram copii acasa la mamele noastre. Serbet din acela bun cum rar mai gasesti in zilele noastre. Sunt convinsa ca stiti despre ce vorbesc, ca si voua va este dor de gustul serbetului autentic si ca ati incercat pana acum diferite variante, dar niciuna nu a fost castigatoare!

Eu va pot spune ca l-am gasit. L-am gasit aici la Cluj si destul de aproape de casa, in Bacania Bun, un loc minunat in care intri si stai ceva vreme pentru ca efectiv nu stii ce sa alegi de acolo. Iar cei aflati in spatele bacaniei sunt oameni cum ti-i mai mare dragul sa intalnesti. Calzi si prietenosi de parca ii cunosti de o viata!

In bacanie ochii mi-au cazut pe serbet, iar cel de cacao m-a fermecat pentru ca nu stiam ca exista asa ceva. Si ce minunatie am gasit in borcanel, de numa numa! Serbet cu textura asa cum o stiam eu de pe vremuri si gust intens de cacao. De la serbet la tiramisu oaches aci de fata a fost doar un pas.

Sper sa va placa ce-am mesterit eu si daca vreti sa faceti o vizita bacaniei sa stiti ca o gasiti in Cluj-Napoca, in galeriile Cora, de luni pana duminica.

tiramisu cu serbet de cacao

Ingrediente Tiramisu cu serbet de cacao

  • 400 g piscoturi
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g serbet de cacao
  • 300 ml cafea tare
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie sau extract de vanilie
  • cacao pudra

tiramisu cu serbet de cacao tiramisu cu serbet de cacao

Cum pregatiti deliciosul tiramisu cu serbet de cacao?

Simplu de tot! Pregatiti in primul rand vasul in care il veti asambla. Eu folosesc un vas de yena de 28×16 cm si mi-a iesit un desert in doua straturi de piscoturi.

Intr-un bol marisor puneti smantana pentru frisca, serbetul si mascarpone. Amestecati cu mixerul pana cand crema este ferma. Totusi, aveti grija sa nu exagerati si sa se intareasca prea tare.

Luati 2-3 linguri de crema si intindeti-o in vasul pregatit. Apoi, rand pe rand, treceti  piscoturile prin cafea (doar cat le scufunati si le scoateti afara) si aranjati-le unul langa celalalt in tava.

Peste stratul de piscoturi intindeti jumatate din cantitatea de crema, iar deasupra aranjati al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea. Crema ramasa o intindeti frumusel pe deasupra, cat puteti de uniform, apoi pudrati cacao. Din belsug, imi place mie 🙂

Dulcele fantastic va merge la frigider minim 2-3 ore, apoi va puteti bucura de el.

Noua cel mai mult ne place sa-l mancam a doua zi, cand aromele sunt foarte bine imprietenite. Bine, bine, recunoastem ca o lingurita tot furam seara. Sau mai multe 🙂

Nu-i asa ca a fost simplu? Doar asa am promis!

Pofta buna tuturor!

tiramisu cu serbet de cacao

tiramisu cu serbet de cacao

Print Friendly, PDF & Email
Bacania Bundesertpiscoturiserbettiramisu
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Paste cu gorgonzola si miez de nuca crocant
next post
Noile cereale fara zahar de la Green Sugar

You may also like

Chec pufos

ianuarie 10, 2010

Chec cu zmeura

ianuarie 24, 2019

Tarta cu dulce de leche si banane

ianuarie 25, 2012

Rulada de bezea cu branza si zmeura

august 29, 2013

Tort cu banane si crema de ciocolata

octombrie 21, 2015

Fursecuri Coronite cu dulceata

februarie 1, 2010

Chec cu stafide

mai 16, 2011

Rainbow cake/Tort curcubeu

mai 12, 2015

Biscuiti cu banane si fructe uscate

ianuarie 28, 2014

Vafe turta dulce

decembrie 14, 2024

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ