Acest Chec turta dulce cu crema de branza este absolut nimunat! Are aroma de sarbatoare si este atat de simplu de pregatit. Interiorul este moale si usor umed si are 2 surprize: o crema de branza si dulceata dulce-acrisoara, practic te duce cu gandul la turta dulce pufoasa si aromata umpluta cu jeleu de fructe. Decorul final este optional, insa tare vi-l recomand. Este vorba de o crema de branza si unt cu textura lejera, fina. Eu am pus si niste nuci tocate mare din cutit, dar sa stiti ca la fel de bine puteti sa il glazurati cu putin sos de caramel sarat. Puteti sa pregatiti acest desert cu absolut orice ocazie, eu zic ca este potrivit pentru sarbatorile de iarna daca doriti sa incercati ceva diferit fata de deserturile clasice. Mai mult, puteti foarte simplu sa transformati acest chec intr-un tort daca il coaceti in forma rotunda.
Pregatirile pentru Craciun sunt in toi, nu-i asa? Ne gandim la ce buntatati sa pregatim pentru masa festiva, de la aperitive la deserturi. Facem liste de cumparaturi si avem grija sa nu ne scape nimic. Eu va propun azi acest desert, un chec ceva mai special fata de unul clasic. Are si umplutura si are si un decor delicios din crema de branza. E un desert pe care il puteti pregati cu 1-2 zile inainte de sarbatori, se pastreaza foarte bine. Mai mult, parca este si mai gustos dupa cateva zile.
Ingrediente Chec Turta dulce cu crema de branza
- 115g unt moale, la temperatura camerei
- 150g zahar brun
- 190g faina
- 170ml apa fierbinte
- 1 ou L
- 5g praf de copt
- 10g condiment pentru turta dulce
- un praf de sare
Pentru umplutura
- 100g crema de branza natur
- 30g zahar pudra
- 1 ou
- 20g faina
- dulceata preferata (eu am folosit de visine)
Pentru decor
- 60g unt la temperatura camerei
- 60 g zahar pudra
- vanilie
- 200 g cremă de branza
Mod de preparare
- Mixam bine-bine untul moale cu zaharul brun. Adaugam oul, amestecam.
- Separat amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si condimentul de turta dulce.
- Peste prima compozitie punem 1/2 din ingredientele uscate si 90ml apa fierbinte. Amestecam.
- Adaugam restul de ingrediente uscate si 80 ml apa fierbinte. Amestecam. Aceasta este compozitia de baza pentru chec.
- Separat amestecam ingredientele pentru umplutura.
- Intr-o tava clasica de chec unsa cu putin unt si tapetata cu faina turnam 3/4 din compozitia de chec.
- Punem deasupa crema de branza si acoperim cu aluatul de chec ramas.
- Din loc in loc punem si cateva lingurite de dulceata.
- Dam tava la cuptorul incins la 175C pentru 50 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Verificam checul dupa 30-35 de minute si ne facem atunci o idee cat ar trebui sa mai ramana la cuptor.
- Peste checul racit vom pune crema de decor. Pentru aceasta vom mixa cateva minute untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam crema de branza si vanilia.
- Optional putem adauga si nuci tocate mare din cutit.
Pofta buna!