Astazi se implinesc 3 ani de cand am publicat prima postare pe acest blog. Asadar, La muuulti ani, draga blog!
Sunt 3 ani in care am adunat o multime de retete, familia noastra si-a incantat pupilele gustative cu tot felul de minunatii, dar si 3 ani in care am mai ars cate o mancare, am dozat gresit condimentele, am facut combinatii periculoase… 3 ani in care am invatat multe…si oh, cate mai sunt de invatat! 3 ani frumosi in care am cunoscut oameni speciali din blogosfera noastra cea culinara, 3 ani in care am acumulat frustrari din cauza celor nemultumiti de retetele mele, 3 ani in care frustrarile mi-au trecut, 3 ani in care am invatat multe despre mine, 3 ani de autoeducatie.
Asadar, va invit sa gustati o felie din guguluful meu cu lamaie si merisoare.
Ingrediente
-3 oua
-3 linguri zahar
-3-4 linguri de faina
-o lingurita coaja de lamaie razuita
-zeama de la o lamaie
-1/2 lingurita praf de copt
-o lingura de lamaie confiata (optional)
-o lingura merisoare
Pentru glazura
-zeama de la ½ lamaie
-3 linguri zahar pudra
Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 2 linguri de zahar pana cand cresc in volum si zaharul este topit, iar albusurile se bat spuma cu o lingura de zahar. Peste galbenusuri se toarna zeama de lamaie si se adauga coaja de lamaie. Se amesteca galbenusurile cu albusurile spuma si se incorporeaza treptat, lingura cu lingura faina, amestecand usor cu miscari line de sus in jos. In acest fel ne asiguram ca prajiturica o sa fie pufoasa. Se adauga lamaia confiata si merisoarele (eu le-am pus in putina faina ca sa nu se lipeasca unele de celelalte), apoi aluatul se toarna intr-o forma tapetata cu faina. Guguluful se coace la o temperatura de 180 de grade cca 35 de minute.
Intre timp pregatim glazura prin amestecarea celor doua ingrediente. Daca cumva simtiti ca glazura nu este suficient de groasa mai puteti adauga zahar pudra. Amestecati energic pana la eliminarea oricarei cocoloase. Glazura se toarna peste guguluf cand acesta este complet racit. Peste glazura puteti presara migdale prajite sau putina nuca macinata.
Forma pe care am folosit-o are cca 15 cm in diametru.
Pofta bunaaa!
14 comments
La multi ani "Pofta vine gatind!" ! Sa cresti mare !
La multi ani deliciosi blogului!!! Guguluful arata extraordinar! Te pup
LA MULTI ANI! Ce "tortulet" bun ai tu acolo..
Felicitari pentru cei 3 ani, Corina!! Reteta de azi EXCELENTA! Te pupic
La cat mai multi anisori frumosi , sanatosi si deliciosi !!!! Sa ai parte de cei mai frumosi vizitatori si sa ne incanti mereu cu retete delicioase !! 😉 Te imbaratisez !!!
La multi ani Corina! Cat mai multe retete delicioase!
La multi ani sanatosi si plini de retete gustoase! 🙂
La multi ani! Cum raman fructele in interior? La copt au prostul obicei de a se lasa la fund.
La multi ani fata draga si la cati mai multi ani in blogosfera! Acum imi dau eu seama cat de absenta sunt in ultima vreme,n-am mai fost pe la tine de nici nu mai stiu cand.Te pup si tine-o tot asa.
La multi ani blogului tau.Sa creasca mare si frumos.Pup!
Corina, trebuie ca a fost delicios!!! ador chestiile coapte cu lamaie! 🙂
Eu fac mereu http://mamasgottabake.wordpress.com/2011/03/23/de-lemon-is-de-lish/
mniam, mniam, mniam!
multi ani inainte la blog si la vizitatori!
Daniela 🙂
La multi ani!Servesc o felie ,imi plac mult dulciurile cu lamaie! 🙂
Multumesc! Fructele nu s-au lasat la fundul tavii, se vede si in poza 🙂
Va multumesc tuturor pentru urari si minunatele cuvinte dragute, prieteni dragi! :*