Gogosi rapide cu lingura sau gogosi rapide cu iaurt. De ce sunt rapide? Pentru ca aluatul nu are nevoie de timp de dospire. Vom folosi praf de copt pentru a ne asigura ca acestea cresc frumos. Cel mai potrivit iaurt pentru acest tip de gogosi este cel gras, in stil grecesc. Daca folositi un iaurt ceva mai lichid, va fi nevoie de mai multa faina. Gogosile vor iesi pline, dar pufoase. Asadar nu sunt acele gogosi cu gaura in mijloc. Insa sunt delicioase mai ales daca punteti peste ele putin zahar pudra. Dar sunt delciioase si cu dulceata, asadar decizia va apartine. Spor la gogosi!
Am folosit ouă din gama “La curte” de la Familia Toneli. Sunt ouă free range de la găini hrănite cu ingrediente de cea mai bună calitate, găini care au acces la soare, iarbă, aer.
Ce spuneți, testați gogoșile pufoase?
Ingrediente Gogosi Rapide cu lingura
- 200g iaurt gras simplu (cel mai potrivit este cel in stil grecesc)
- 2 oua
- 50g zahar
- 6g coaja de lamaie
- 200g faina
- 5g praf de copt
- Vanilie
- Ulei pentru prajit
Apasa play pentru reteta video
Mod de preparare
Mixam zaharul cu ouale și vanilia. Adaugam iaurtul, coaja de lamaie, omogenizam și punem faina amestecata cu praful de copt.
Incingem ulei, scufundam o lingura in uleiul fierbinte și punem aluat la prajit. Prajim la foc mediu, nu foarte iute, pentru a ne asigura ca gogoșile vor fi bine facute și la interior. De asemenea, nu le facem foarte mari pentru ca pot sa iasa crude la interior. Se vede exact in video cat iau pe o lingura.
Sunt perfecte simple, cu zahar pudra, dar si cu dulceața sau sosuri.
Pofta buna!