Prajitura cu mere si nuca, ideala de luat in caserola pentru gustarea de la birou, dar nu numai. M-am gandit sa pregatesc ceva dulce si bun care sa se potriveasca atat pentru desertul de acasa, servit in familie sau alaturi de prieteni, dar unul potrivit chiar si pentru birou. Prajitura este plina de cubulete de mere si bucatele de nuca, este un desert consistent perfect dupa masa de pranz sau ca gustare. Este un desert usor umed, ceea ce il face perfect pentru a doua zi sau chiar si a treia zi, prajitura se pastreaza perfect la rece intr-o caserola inchisa ermetic. Pentru un plus de gust nu ezitati sa adaugati putina scortisoara.
Cand ne gandim la ce mancam in pauza de masa de la birou, de cele mai multe ori ne gandim doar la preparatele sarate. Dar ce spuneti sa pregatim si ceva dulce, ceva potrivit pentru desert sau pentru gustare cand simtiti ca glicemia merge in jos? Eu m-am gandit la aceasta prajitura cu mere si nuca!
Mere si nuca – vedetele toamnei
Prajitura are ingrediente de sezon, asa cum v-am obisnuit. Merele si nuca sunt printre vedetele toamnei si eu le-am pus impreuna: merele taiate cubulete, nuca tocata mare din cutit. O minunatie! Avem o textura pufoasa, usor umeda, dar si crocant pe ici-colo. Partea buna este ca totul se pregateste foarte simplu, nu aveti nevoie de ustensile speciale. Un bol si un mixer in care sa amestecati ingredientele sunt suficiente.
In locul merelor se pot folosi si pere, insa ar fi bine ca acestea sa nu fie super zemoase, pentru a nu se umezi foarte tare blatul. Nucile sunt si mai gustoase daca inainte de a le marunti se prajesc cateve minute intr-o tigaie, la foc mediu. Daca va place ciocolata, puteti sa pregatitit pe deasupra o glazura de ciocolata sau chiar o glazura rece de cacao. Va las aici o reteta.
Ce spuneti, testati prajitura mea?
Ingrediente Prajitura cu mere si nuca
- 125g unt moale, la temperatura camerei
- 140g zahar
- 2 oua mari
- 130ml lapte la temperatura camerei
- Vanilie
- 230g faina
- 7g praf de copt
- 80g nuca tocata din cutit (pentru aroma extra, nuca poate fi prajita inainte de maruntire)
- 400g mere (pe care le curatam si le taiem cuburi mici)
Apasa play pentru reteta video