Mini cheesecakes cu lamaie. Adica delicate dulcegarii la 8 ani de blog urecheat! Da, locul meu de joaca implineste in aceasta luna 8 ani!
M-am tot gandit daca sa fac sau nu ceva special cu aceasta ocazie. M-am gandit initial la tortul ciocolatos a carui reteta am promis-o pe pagina de Facebook (nu, nu am uitat), apoi am zis ca mai bine o reteta de ceva sarat. Dar dupa ce am stabilit ca nu mai fac nimic, ca pana la urma ce mai conteaza cati ani s-au adunat, am zis ca fac mini cheesecakes cu lamaie. 🙂 Parca nu ma lasa inimioara sa nu marchez cumva momentul.
Da, stiu! Ceva ce chiar nu-mi sta in caracter. Eu si cheesecake-ul? Neehh! Am mai avut incercari, nu zic ca n-au fost bune, ba chiar de cel cu Oreo ma leaga faine amintiri. Am zis ca dupa 8 ani am suficienta maturitate sa abordez un cheesecake direct si nu pe ocolite. Reteta de mini cheesecakes o gasiti mai jos si e buna tare, promit! Si chiar se face usor. Se face un-doi si se mananca cat zici proba de microfon. Adica doi-unu. In plus, numa uitati-va la ele cat sunt de frumoase! Apoi nu iti vine sa tot iei cate una pana-s gata?
As vrea sa va zic si ceva despre cei 8 ani de blogging. Anul asta mai mult ca oricand am stat si am analizat tot timpul din spate. Inca analizez, asa ca inca n-am concluzii precise. De asemenea, as vrea sa pot spune cateva din planurile de viitor. Dar n-am! In afara faptului ca vreau sa raman aceeasi Urecheata.
Dar nu pot trece mai departe fara a mentiona ca daca nu era blogul nu cunosteam atata lume. Clar sunt mult mai bogata din acest punct de vedere. Si, in mod evident, ma refer in primul rand la voi, cei care acum cititi aceste randuri. Dragii mei, va multumesc cu toata sinceritatea ca sunteti alaturi de mine. Ca ati intrat in “casa” mea, ca ati apreciat cum am amenajat-o si ca ati fost sinceri cand ceva nu v-a placut. Am invatat multe impreuna si ohooo, cate mai avem de invatat!
Va multumesc ca veniti aici chiar daca stiti ca nu sunt in bucatar veritabil. Va multumesc ca ati inteles ca sunt doar un om simplu, curios si pasionat de tot ce e bun si se poate pune intr-o farfurie.
Va iubesc pe toti!
Ingrediente Mini cheesecakes cu lamaie
- 120 g biscuiti digestivi
- 60 g unt topit
- 250 g crema de branza (Philadelphia)
- 100 ml smantana lichida pentru fisca
- 70 g zahar
- 2 oua
- semintele de la ½ pastaie de vanilie
- 30 g faina alba
- coaja de la 1 lamaie
- zeama de la ½ lamaie
Mod de preparare Mini cheesecakes cu lamaie
Pregateste o tava pentru muffins/briose. Pune hartiute in fiecare gaura.
Porneste cuptorul la 180 grade.
Macina biscuitii marunt in robot si amesteca-i cu untul. Vei obtine o compozitie nisipoasa.
Pune in fiecare hartiuta 2 lingurite de compozitie si apasa usor cu lingurita.
Da tava la rece pana cand pregatesti crema de branza.
Intr-un bol incapator pune crema de branza, zaharul si ouale. Mixeaza 3-4 minute.
Adauga smantana lichida, zeama si coaja de la lamaie si semintele de vanilie. Amesteca.
Adauga si faina cernuta. Amesteca pana cand ai un aluat omogen.
Cu o lingura sau un polonic micut toarna crema de branza in hartiutele pregatite.
Pune tava la cuptor pentru 30 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor.
Scoate mini cheesecakes din gauri si lasa-le pe un grilaj sau pe blat sa se raceasca complet.
Cand vrei sa le servesti, adauga deasupra dulceturi, crema de ciocolata sau vanilie, fructe proaspete sau feliute de lamaie.
Pofta buna!