Popsicles cu iaurt si zmeura – Inghetata pe bat perfecta pentru vara asta! Sau cel putin pentru noi asa a fost. Am repetat-o in toate formele posibile, cu tot felul de minuni de fructe si de fiecare data ne-am lins si degetele.
Cei mici o vor adora, iar adultii se vor minuna de ce bunatate poate iesi din ingrediente banale. In plus, se vor minuna si de cat este de simplu sa le oferi pruncilor o inghetata sanatoasa fara bazaconii si ingrediente greu de descifrat.
Ingredientele sunt minime, economice si le gasesti oriunde. Si daca nu vrei sa pui iaurt, nu pui. Amesteci doar fructele pasate cu mierea si gata. Sau daca fructele sunt suficient de dulci, chiar poti sari peste pasul adauga mierea!
Pai n-am zis ca e simplu, economic si la indemana? Am zis, cum n-am zis!
Daca nu ai forme speciale pentru popsicles, nu e nici bai si nici catastrofa. Mai jos ti-am dat o solutie super simplu de pus in practica. Si daca nu vrei sa sa faci inghetata asa smechera, pe bat, o poti face la caserola. O poti face in straturi, alternand fructe pasate (zmeura-piersici-kiwi, de exemplu) si atunci ai o inghetata care va lua ochii tuturor.
Va pupa Urecheata!
Ingrediente Popsicles cu iaurt cu zmeura
- 400 ml iaurt grecesc
- 250 g zmeura proaspata
- 2 linguri de miere (3 pentru o inghetata mai dulce)
Mod de preparare Popsicles cu iaurt si zmeura
Amesteca toate ingredientele intr-un castron.
Paseaza-le cu un blender.
Toarna continutul in formele speciale popsicles si da la congelator pentru cateva ore.
Cand vrei sa le servesti, scoti formele afara si le lasi 2-3 minute la temperatura camerei.
Daca nu ai forme pentru popsicles procedeaza asa:
- Toarna continutul intr-o caserola si da la congelator.
- Dupa 1 h scoate caserola, inteapa inghetata cu o furculita si amesteca energic.
- Da din nou la congelator si repeta pasul de mai sus dupa inca 1 ora. Asa te asiguri ca nu se vor forma cristale de gheata.
Daca nu ai forme pentru popsicles, poti improviza:
- toarna continutul in pahare mici de unica folosinta
- pune in fiecare pahar un bat de inghetata (se gasesc aproape in toate magazinele mai marisoare)
- pune paharele la congelator pentru cateva ore
1 comment
Am incercat ceva similar de curand dar am uitat de o regula importanta, cea a amestecatului la interval de o ora, astfel ca inghetata mea a fost super cristalizata. Dar in weekend repet experienta si ma voi asigura ca voi lasa compozitia la congelator in doua reprize 😀