Cu toata zapuseala de afara, pentru aceste frigarui de pui cu ananas si legume merita incinsa tigaia pe plita aragazului. Macar o data. Asta in cazul in care nu locuiti la curte. Daca locuiti la curte, situatia se schimba. Merita incins gratarul in fiecare zi!
De ce frigarui cu pui si ananas? Pai totul a pornit de la ananas. L-am gasit la Selgros. Arata atat de proaspat si efectiv nu m-am putut abtine sa nu il iau. Am pus ananasul in cos, desi nu era pe lista mea de cumparaturi (de la care incerc sa nu ma abat si nu prea reusesc) si am construit un intreg meniu pornind de la el. Si va rog sa imi permiteti o paranteza scurta: raionul de legume – fructe de la Selgros ma provoaca de fiecare data. Iubesc culorile in farfurie, iar prospetimea pe care o gasesc aici ma inspira de fiecare data. De multe ori am schimbat planurile culinare doar pentru ca o leguma, un fruct sau ceva verdeata a fost mai cu mot si a iesit in evidenta. Si inchid paranteza, cu toata sinceritatea.
Combinatia pui – ananas mi se pare una dintre cele mai delicioase (dupa cea de creveti – ananas). Contrastul aromelor de vara si multimea de texturi va vor convinge si pe voi. Pui suculent, legume crocante si ananas siropos cu aroma de gratar. Uite ca nici nu a fost asa de greu sa va conving!
Daca aveti planuri de iesit la iarba verde, musai sa includeti frigaruile in meniu. Le pregatiti frumusel cu o zi inainte, numai bine se vor impleti miresmele, iar a doua zi mangaiati gratarul cu ele, apoi va mangaiati sufletul cu minunate arome.
Va doresc pofta buna de pe acum!
P.S. Tot de la raionul legume – fructe am luat si mandrete de porumb dulce fiert. L-am pus si pe el pe gratar langa frigarui, dar nu au mai apucat pozele. L-am mancat un-doi, dar am vrut sa fiu sincera pana la capat si sa nu ma fac ca nu a existat in viata noastra.
P.S. 2 Daca va bate si voua concediul la usa si inca mai aveti cumparaturi de facut, nu ezitati sa aruncati un ochi si peste ofertele Selgros. Noi am gasit absolut tot ce aveam nevoie la super preturi: prosoape, esarfe de plaja, lotiuni cu protectie solara si imbracaminte de sezon. Ca sa va fac pofta de vacanta va las si o poza. 😛

Ingrediente Frigarui de pui cu ananas si legume
- 500 g piept de pui
- 3 ardei de culori diferite
- 1 ceapa mare alba/rosie
- 1 ananas proaspat mic
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare, piper, oregano
- 1 catel de usturoi pisat
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare Frigarui de pui cu ananas si legume
Pregateste 8-10 bete de frigarui si scufunda-le cateva minute in apa.
Amesteca intr-un castron uleiul de masline, sosul de soia, usturoiul si condimentele.
Spala carnea de pui si taie-o cuburi (mai mari ori mai mici, tu hotarasti!).
Toarna marinada peste bucatile de pui, amesteca si lasa la rece minim 1-2 ore.
Taie ardeii, ceapa si ananasul in cubulete. Incearca sa le tai de marimea cubuletelor de carne.
Scoate carnea de la frigider si pregateste frigaruile.
Pune pe fiecare bat ingrediente, in ce ordine doresti.
Prajeste frigaruile in tigaia grill sau pe gratarul incins intorcandu-le pe toate partile din cand in cand.
Incearca o bucatica de carne si daca e bine patrunsa, le poti scoate pe un platou.
Poti pune langa frigarui orice fel de ganitura. Dar fiind vara, merge atat de bine o salata de sezon! Rosii suculente, castraveti racoritori si salata verde crocanta.
Eu am facut si o astfel de salata, dar am mai pregatit o garnitura pe baza de cus-cus hidratat, amestecat cu rosii taiate marunt si patrunjel tocat.
Inainte de incheiere vreau sa va reamintesc ca in bucatarie nimic nu se pierde. De ce spun asta? Pai imaginati-va ca ati scos frigaruile pe un platou. Apoi imaginati-va ca dupa ce ele au disparut, miraculos de altfel, de pe platou, luati un colt de paine si il inmuiati in sucurile acelea parfumate lasate de frigarui. Doar imaginati-va ce arome sunt acolo!
Pofta buna!