Chiftele de pui la cuptor, cu morcovi, ceapa verde si verdeturi parfumate. Probabil este una dintre cele mai simple retete de chiftele si sunt absolut convinsa ca odata ce o incercati, o sa o tot pregatiti. Dau dependenta!
Imi plac chiftelele, de orice fel, si daca pregatitul lor nu presupune un efort prea mare…sunt prietenele mele. Prin efort prea mare ma refer la modelatul chiftelelor intre palme. No, partea asta nu mi-a placut niciodata si mereu mi s-a parut plictisitoare.
La reteta de astazi este simplu. Iei compozitie cu lingura si o asezi frumusel in tava. Atat! Timp redus si zero plictiseala. In plus, sunt coapte in cuptor. Fara miros in casa cum ar veni. Bine, ceva ceva tot miroase, pana la urma e normal, insa nu este mirosul acela de prajeala care nu iese prea repede din casa nici cu slujbe.
No bun, pregatiti? Sa incepem!
Ingrediente Chiftele de pui la cuptor
- 600g carne tocata de pui
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 legatura ceapa verde
- 2 oua mici
- sare si piper
Mod de preparare Chiftele de pui la cuptor
Pornim cuptorul la 200C si punem hartie de copt intr-o tava.
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica. Verdeturile le tocam marunt. Ceapa verde o taiem rondele subtiri.
Intr-un bol mare punem toate ingredientele si sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o lingura.
Tot cu lingura, punem pe hartia de copt gramajoare din compozitie si aplatizam usor. Pentru fiecare chiftea am folosit o lingura plina de compozitie.
Dam tava la cuptor pentru 25 minute, pana sunt usor rumenite. Nu, nu trebuie intoarse.
Aceasta a fost reteta de chiftele de pui la cuptor! Simplu, nu-i asa?
Langa chiftele puteti sa puneti ce doriti voi. Cartofi fierti sau piure, legume la gratar, orez simplu sau pilaf, salate colorate. La fel de bine puteti sa le puneti si in chifle, alaturi de muraturi, legume proaspete si un sos musai-musai.
Eu am facut rapid un sos racoritor de iaurt, cu putin usturoi si sare.
Pofta buna, dragii mei!