Pulpe de pui pane la cuptor, fragede si gustoase cu invelis crocant si delicios. Recunosc cu sinceritate ca m-au luat total prin suprindere, atat au iesit de bune. Am pregatit 12 bucati cu gandul de a avea ce ne pune si a doua zi la pachet la serviciu, insa le-am mancat aproape pe toate in aceeasi zi. Faceam ce faceam si tot pe langa cuptor treceam…si mai luam o bucata si tot asa. Vorba lui Petru: daca ne-ar vedea cineva ar zice ca nu am mai vazut mancare de cateva luni!
Varianta de pane la cuptor nu mi-e straina. Asa fac snitelele, vinetele si dovleceii. Folosesc putin ulei, casa nu se umple de miros de prajit, iar ficatul meu e mai fericit. Cei care au diferite afectiuni la ficat stiu ce inseamna sa mananci prajit, asa ca nu mai intru in detalii.
Poti pune langa pulpele pane ce garnitura doresti. Cartofi, orez, cus-cus, legume ori salate in fel si chip. Noi am mers pe varianta unor cartofi fierti, stropiti cu putin ulei de masline. Si am presarat si putin oregano. Simplu de tot si bun. Fara masura de bun!
Ingrediente Pulpe de pui pane la cuptor
- 10 pulpe de pui (inferioare ori superioare, cum iti plac mai mult)
- 200 g parmezan razuit (sau branza razuita pentru paste)
- 100 g pesmet
- 4 oua
- 60 g faina
- sare si piper
- putin ulei de masline
Mod de preparare Pulpe de pui pane la cuptor
Porneste cuptorul la foc moderat si pune hartie de copt intr-o tava.
Spala pulpele de pui, da la o parte pielea si tamponeaza-le cu un servetel absorbant.
Presara pe fiecare putina sare si piper.
Amesteca intr-un castron pesmetul cu parmezanul.
Bate ouale cu furculita intr-un bol adanc si pune faina pe o farfurie.
Trece fiecare bucata de pui prin faina, apoi prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet si parmezan.
Asaza bucatile de pui in tava pregatita una langa cealalta.
Stropeste-le cu putin ulei.
- Eu am o sticluta cu pulverizator si torn uleiul acolo. Iti recomand cu drag aceasta metoda pentru ca vei putea controla foarte bine cantitatea de ulei folosita.
Da tava la cuptor pana cand pulpele sunt rumene, iar sucurile din carne ies curate. Pentru aceasta infige o scobitoare in carne. Daca sucul este limpede, carnea este facuta. Daca sucul este rosiatic, mai lasa tava la cuptor.
Eu le-am lasat in jur de 50 de minute (le-am intors pe cealalta parte dupa 25 de minute) si au iesit exact asa cum se vad in poze. Rumene si crocante la exterior si fragede si zemoase la interior.
Pofta buna!