Stiu ca nu va vine a da drumul la cuptor, insa uneori e musai. Ca de exemplu pentru a incerca dovleceii astia.
Am vrut sa profit din plin de aparitia dovleceilor, iar cel pe care l-am folosit este chiar din gradina…asadar trebuia sa il pregatesc intr-un mod mai special. Reteta este una dietetica si poate constitui o cina extrem de gustoasa. Bineinteles, serviti fara paine, eventual cu o salata. Eu una sunt la dieta si am voie sa mananc doar anumite alimente, iar dovleceii astia mi-au incantat simturile.
Ingrediente
-un dovlecel mare
-carnea tocata de la un piept de pui
-1/2 ardei gras verde
-1/2 ardei gras rosu
-putin cimbru uscat
-un fir ceapa verde
-sare si piper dupa gust
pentru servit:
-200 ml iaurt 0,1% grasime
-3-4 fire de marar tocate marunt
Dovleceii se curata de coaja (sau nu, cum doriti) si se scobesc de miez, avand grija sa nu se rupa peretii dovlecelului. Intr-un blender se pun: miezul scobit, carnea tocata, ardeii taiati bucati si ceapa verde. Se mixeaza pana cand se obtine un amestec omogen, apoi se transfera intr-o cratita. Se adauga un pahar de apa si se lasa amestecul pe foc pana cand scade apa (cca 20 de minute). Se condimenteaza dupa gust cu cimbru, sare si piper.
Cu acest amestec se umplu dovleceii scobiti, se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pana cand dovlcecelul este patruns si moale.
Serviti dovleceii umpluti cu sosul de iaurt si marar.
Pofta buna!
5 comments
Deliciosi !!! Super se pot manca chiar reci …acum vara.
ciao!
Ciao, Nicoleta! asa e, se pot manca si reci, sunt la fel de buni!
Eu as papa dovlecei in toate combinatiile , dar ai mei ….. ai mei fac multe figuri cand e vb de ei !! :(:
Deliciosi!!!
Magda, de multe ori eu fac dovlecelul doar pentru mine, iar nasurile fine primesc altceva :))