Pulpe de pui cu miere si usturoi la cuptor am astazi pentru voi – o reteta ridicol de simpla pe care o pregati oricine. Pentru reteta se pot folosi pulpe superioare si inferioare, dar si pui intreg. Desigur, se va ajusta timpul de coacere in functie de ce alegem sa folosim.
Carnea de pui iese frageda si super aromata. Se simte putin mierea, usturoiul, sosul de soa, susanul ii da o textura usor crocanta. Noua ni s-au parut perfecte!
Ca garnitura am ales un mix de fasole verde si morcovi, dar pulpele astea merg cu aproape orice: orez, cartofi piure, cartofi la cuptor, sote de ciuperci sau pur si simplu langa o salata de sezon.
Am folosit legume congelate pe care le-am pus intr-o tigaie cu foarte putina apa. Le-am lasat pe foc pana s-au decongelat si apa s-a evaporat, am condimentat cu sare si piper si putin ulei de masline. Ies delicioase!
Pe blog mai am o reteta de pulpe glazurate cu miere si mustar – apasa AICI pentru reteta.
Ingrediente Pulpe de pui cu miere si usturoi la cuptor
- 4 pulpe inferioare
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri sos de soia
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita boia afumata
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 2 lingurite susan alb
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
Mod de preparare Pulpe de pui cu miere si usturoi la cuptor
Pornim cuptorul la 190°C.
1. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Mai putin pulpele de pui. 🙂
2. Asezam pulpele de pui intr-o tava si le ungem pe ambele parti cu marinada de mai sus.
3. Peste marinada ramasa in bol turnam 150 ml apa si amestecam.
4. Turnam totul in tava langa pulpe.
5. Dam tava la cuptor pentru 30 de minute.
6. Scoatem tava din cuptor si ungem pulpele cu marinada din tava.
7. Dam din nou tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana pulpele sunt rumene.