Tarta cu ananas cu trei de super: blat super insiropat, crema super racoritoare si super simplu de pregatit chiar si de incepatori.
Am asteptat cu nerabdare sa se incalzesca vremea tocmai pentru a pregati tarte pline de fructe. Parca nimic nu se compara cu o felie de tarta racoritoare intr-o zi calduroasa de primavara-vara. Eu am spus o felie, dar nu te vei opri doar la una, iti garantez. 🙂
Vezi mai jos reteta si completeaza lista de cumparaturi, pentru urmatoarea tura de aprovizionare, cu tot ce ai nevoie pentru a o pregati.
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Daca nu ai o tava speciala pentru tarta, poti coace blatul intr-o cratita fara elemente din plastic.
- Poti coace tarta si in forma patrata, dreptunghiulara sau intr-o tava de tort cu pereti detasabili.
- Ai vrea mai degraba un tort decat tarta? Nimic mai simplu! Dubleaza cantitatile, taie in doua blatul si foloseste crema atat pentru umplutura cat si pentru decorul final!
- Daca incerci tarta cu fructe proaspete, adauga mai mult zahar sau indulcitor in blat si in crema. Compotul de ananas este indulcit, asadar eu nu am adaugat mult zahar.
- Foloseste pentru decorul final nucile sau alunele preferate, in functie de ce ai la indemana. Eu am folosit fistic si pentru culoarea lui super frumoasa.
- Nu ai cuptor? Nu te panica, poti sa faci si tu tarta! Pregateste un blat de biscuiti cu unt topit, adica o crusta de cheesecake (iti las aici o reteta) si ai rezolvat problema. Adauga crema peste crusta si gata! P.S. In acest caz nu insiropezi crusta. Dar poti sa savurezi zeama de compot langa o felie de tarta.
Ingrediente Tarta cu ananas
Ingrediente pentru blat
- 3 oua
- 70g faina
- 50g zahar
- Un varf de cutit sare
Ingrediente pentru crema
- 250g mascarpone
- 200ml frisca lichida (foarte rece)
- 20g zahar
- conserva ananas cuburi (565g)
Mai avem nevoie de:
- Putin unt sau ulei pentru uns tava de copt
- 1 lingura faina
- Fistic, nuci, migdale pentru decor
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180°C si pregatim o tava rotunda cu diametrul de 28cm.
Ungem tava cu putin unt sau cu un servetel cu putin ulei si o tapetam cu faina.
- Separam ouale.
- Mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o crema catifelata deschisa la culoare. Cristalele zaharului trebuie sa fie dizolvate.
- Batem albusurile cu sarea pana obtinem o spuma ferma.
- Turnam crema de galbenusuri peste spuma de albusuri si amestecam cu un tel sau o spatula, cu miscari lente si ample.
- Adaugam faina si omogenizam aluatul, pastrand ritmul lent de amestecare.
- Turnam aluatul de blat in tava pregatita si nivelam.
- Punem tava in cuptor si coacem blatul pentru 20 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Dupa coacere lasam blatul sa se raceasca complet.
Cat timp se coace blatul, ne ocupam de crema.
- Desfacem conserva de ananas si scurgem cubuletele de zeama. Pastram zeama, ne va folosi mai tarziu.
- Pastram deoparte cateva cubulete pentru decor, iar pe restul le taiem marunt.
- Intr-un bol punem mascarpone, frisca si zaharul. Mixam pana obtinem o crema bine legata, ferma. Este important ca smantana pentru frisca sa fie foarte rece!
- Adaugam in crema ananasul taiat marunt si amestecam.
- Dam crema la rece pana la asamblarea tartei.
Asamblarea tartei cu ananas
- Rasturnam blatul pe un platou.
- Insiropam blatul cu zeama din comportul de ananas.
- Asezam crema peste blat si o nivelam cu o spatula.
- Decoram tarta cu cuburile de ananas pastrate mai sus si presaram fistic tocat din cutit.
- Dam tarta la frigider minimum 1 ora inainte de servire.
Pofta buna, dragii mei!
1 comment
[…] reteta in format scris aici: https://corinaureche.ro/tarta-cu-ananas/ Mergi la canalul Youtube a […]