Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Tort cu morcovi si caramel sarat

written by Corina Ureche martie 8, 2015
Tort cu morcovi si caramel sarat

Dragi doamne si domnisoare, va doresc o zi plina de iubire si soare! Zambiti mult, ca asa va sade bine, pentru ca ziua aceasta este despre voi! Si luati si o felie de tort de morcovi. 🙂

De fapt am vrut sa fac o prajitura, dar a ajuns tort doar pentru ca am copt aluatul in tava rotunda. Inspiratia pentru acest tort de morcovi mi-a venit de la o doamna frumoasa pe care sper sa o intalnesc candva, si anume Alina. Alinus, multumesc mult, draga mea, sa ai o zi minunata!

De la o alta frumoasa, tot pe nume Alina, am folosit cantitatile pentru caramelul sarat si ii spun si acesteia multumesc pentru sprijin. Vedeti, viata mea e inconjurata numai de doamne simpatice?!

Ingrediente Tort de morcovi

pentru blat (pentru o tava cu diametrul de 18 cm)
  • 3 morcovi (nu foarte mari, nu foarte mici)
  • 3 oua
  • 90g faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt (3g)
  • 60g zahar
  • 3 linguri de nuca macinata
  • o lingurita scortisoara pudra
  • putin unt +putina faina (pentru uns si tapetat tava de copt)
Ingrediente pentru crema
  • 250 g mascarpone
  • 50 g unt moale, la temperatura camerei
  • 50g zahar

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 175grade si ungem tava cu putin unt, apoi o tapetam cu putina faina. Sau si mai simplu, punem hartie de copt in tava.

Curatam morcovii si ii razuim pe razatoarea mica. Ii tinem deoparte.

Intr-un vas spargem ouale si punem zaharul, le batem 2-3 minute, apoi adaugam uleiul si morcovii. Amestecam bine compozitia.

Separat amestecam faina cu praful de copt si scortisoara, apoi incorporam faina la prima compozitie, de morcovi, si adaugam nuca macinata. Omogenizam compozitia, apoi o turnam in tava de copt pregatita. Dam la cuptor pentru 30 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea). Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca complet.

Pentru crema: mixam untul cu zaharul pana cand obtinem o spuma catifelata, apoi adaugam branza mascarpone. Omogenizam compozitia.

Asamblare

Blatul de tort il taiem in doua, iar intre cele doua parti punem crema de mascarpone. Pastram 2-3 linguri de crema pentru ornat pe deasupra si margini.

Turnam caramel sarat din abundenta lasand sa curga si pe margini. Lasam tortul la frigider minimum o ora inainte de sevire.

Eu am ornat cu morcovi facuti din marzipan. Am colorat marzipanul cu rosu si galben pentru morcovi si cu verde pentru frunzulite. Am modelat morcovii si i-am crestat putin si țuști pe tort!

Ingrediente pentru caramelul sarat

  • 380 g zahar
  • 40 g unt (continut ridicat de grasime)
  • 250 ml smantana pentru frisca (incercati de la Lactate Lechinta, e super faina)
  • 1/4 lingurita sare (aici puteti sa ajustati in functie de gust)

Intr-o cratita cu fundul mai gros punem zaharul, pe foc mic; il lasam sa se caramelizeze. Amestecam din cand in cand si suntem cu ochii-n patru sa nu se arda, da? 🙂

Cand cristalele zaharului sunt dizolvate tragem cratita de pe foc si adaugam untul in doua transe. Punem jumatate din cantitate si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam a doua jumatate de unt.

Punem din nou pe foc 1 minute, apoi adaugam smantana frisca incalzita intr-o craticioara in prealabil si sarea. Amestecam pana cand caramelul este omogen, cremos. Aveti grija la acest pas, s-ar putea sa sara bulbuci caramelizati si sa va ardeti. Il lasam la racit.

Sare puteti sa puneti mai multa daca vi se pare prea putin sarat, insa tineti cont ca ea se simte cu adevarat doar atunci cand caramelul e rece.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
caramelcaramel saratmorcovitort
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Supa crema de ardei copti cu smantana de caju
next post
Rote Grütze – budinca de fructe

You may also like

Negresa cu nuci si branza

februarie 5, 2016

Salam de ciocolata alba cu fistic si merisoare

decembrie 13, 2017

Tarta cu afine si ricotta

iulie 23, 2012

Reteta simpla Tiramisu

ianuarie 23, 2012

Fructe in ciocolata amaruie

aprilie 20, 2012

Bezele cu nuca, crema cu mascarpone si caramel...

decembrie 29, 2015

Mucenici copti in Airfryer

martie 7, 2024

Prajitura cu lapte condensat si ciocolata

ianuarie 26, 2021

Fudge de ciocolata cu lapte condensat si sare

august 19, 2020

Paste cu nuca

februarie 3, 2010

4 comments

Alina Vicu martie 8, 2015 - 4:02 pm

La multi ani! :-*

Reply
Alina Vicu martie 8, 2015 - 4:02 pm

Cu drag, Corina! Tortul ti-a iesit superb! Se vede ca-i facut cu dragoste. 🙂

Reply
Corina Ureche martie 8, 2015 - 4:03 pm

La multi ani, Alina!

Reply
Simona martie 29, 2015 - 4:23 pm

Foarte fain arata!! Cred ca-i tare bun.. Singurul dulce cu morcov pe care l-am facut/mancat a fost tot prajitura ta cu morcov si mi-a placut mult!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ