Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertPrajitura

Negresa cu bezea si gem

written by Corina Ureche ianuarie 10, 2010
Negresa cu bezea si gem

Negresa cu bezea si gem este una dintre cele mai bune prajituri din toata lumea asa. Sunteti de acord? Daca nu sunteti de acord, poate nu ati gustat-o. Caz in care va recomand cu drag sa incercati reteta de mai jos.

Reteta prajiturii o am de la mama mea draga. Mama reusea mereu sa ne surprinda cu prajitura asta. De fiecare data era alt gem ori dulceata si asta ni se parea special. La fel ni se pare si acum, cand am crescut cat stejarii, atat eu, cat si fratele meu.

Noi ii zicem simplu Negresa, chiar daca blatul e copt bine. Tarziu, dupa ce am ajuns studenta la Cluj am aflat si eu ce e negresa-brownie, dar numele prajiturii tot asa i-a ramas. Negresa. Cu bezea si gem dulce-acrisor de care va place voua mai mult!

Sper sa vi se para reteta simpla, pentru ca este chiar foarte simpla si sa o incercati cat de repede!

negresa cu bezea si gem

Ingrediente Negresa cu bezea si gem

  • 5 oua
  • 200 grame unt (la temperatura camerei)
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 200 g  faina alba
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • dulceata (de caise am avut eu)

Mod de preparare Negresa cu bezea si gem

Se pune hartie de copt intr-o tava (26×22 cm) si se porneste cuptorul la 180 grade (foc moderat sau temperatura la care coaceti in general prajiturile).

Blatul se prepara numai din galbenusuri. Acestea se mixeaza cu untul si 100g zahar pana cand zaharul nu se mai simte zgrunturos. Se adauga  laptele si se amesteca.
Se adauga cacaua si faina amestecata cu praful de copt si seomogenizeaza compozitia. Se toarna in tava pregatita. Se da la cuptor pentru 30 de minute la temperatura medie.

Cat timp se coace blatul se bat albusurile spuma cu zaharul ramas (100g).

  • Atentie, adaugam zaharul lingura cu lingura si abia dupa ce spuma s-a intarit putin.

Verificati dupa 30 de minute blatul cu scobitoarea. Daca nu ramane aluat necopt pe scobitoare inseamna ca este gata. Daca mai trebuie coapta, mai lasati-o 2-3 minute.

Scoatem tava din cuptor si intindem un strat de dulceata, apoi turnam pe deasupra albusurile batute si tava intra din nou la cuptor pentru 2-3 minute cat sa se rumeneasca bezeaua.

  • Daca aveti torta cu gaz folositi-o cu incredere pentru a carameliza bezeaua, astfel nu va mai fi nevoie de cuptor.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem portiona.

negresa cu bezea si gem

Print Friendly, PDF & Email
negresa cu bezeanegresa cu gemprajitura negresaretete prajituri
3 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Chec pufos
next post
Dovlecel pane

You may also like

Prajitura cu ciocolata si capsuni

mai 29, 2015

Apple popover

mai 16, 2012

Negresa cu mure si cafea

februarie 15, 2012

Papanasi fierti

ianuarie 21, 2010

Cake pops Magura Bubblegum

aprilie 5, 2024

Aranygaluska – galuste de aur cu ciocolata

noiembrie 26, 2020

Briose fructate

ianuarie 7, 2012

Paine in ou cu portocale si scortisoara

februarie 9, 2014

Rulada cu crema de nuca si unt

decembrie 17, 2017

Inghetata de ciocolata si zmeura

iulie 7, 2015

3 comments

Aux délices des gourmets ianuarie 12, 2010 - 12:26 pm

merci d'être passé voir mon blog ce qui m'a permis de découvrir le tien, il est magnifique
au plaisir de te lire, bonne journée

Reply
Ina ianuarie 12, 2010 - 8:17 pm

merci beaucoup, tu es tres gentile; et merci pour la visite aussi

Reply
Donna ianuarie 13, 2010 - 7:37 am

This looks Delicious! Thanks for following me!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ