Am facut zilele astea prima prajitura cu rubarba. De fapt, ca sa o zic pe cea dreapta, este pentru prima data cand mananc rubarba.
Am citit de nenumarate ori despre ea, am vazut-o de atatea ori in magazine si aprozare, dar nu am facut cunostinta oficial. Gustul ei m-a suprins complet in cel mai bun mod posibil.
Este dulce-acrisor si are ceva aparte. Nu as putea zice ce anume, dar rubarba are ceva special. Si tot in ceva special s-a transformat si prajitura mea frumoasa. Atat de special ca s-a terminat in cateva minute dupa ce s-a racit!
Reteta este simpla de tot. Am facut un blat simplu, o baza pe care o folosesc de ceva timp pentru prajiturile cu fructe, in care am adaugat rubarba taiata cubulete. Ceva simplu, de facut in tihna si cu voie buna!
Ingrediente Prajitura cu rubarba
- 140 g zahar
- 100 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de cutit sare
- 150 g rubarba taiata cubulete (2 tije)
- zahar pudra (pentru finisat)
Mod de preparare Prajitura cu rubarba
Porneste cuptorul la foc moderat si pregateste o tava pentru copt. Eu am folosit un vas de yena, dar daca folosesti o tava clasica pune in ea hartie de copt.
Pune untul si zaharul intr-un bol si mixeaza-le pana cand ai o crema fina si zaharul este dizolvat. Daca ai mixer cu bol e chiar floare la ureche! In schimb, daca ai mixer de mana, asa ca mine, inarmeaza-te cu putina rabdare. Dar crede-ma ca merita!
Adauga in crema de unt un ou si mixeaza. Apoi adauga-l pe al doilea si mixeaza din nou.
Amesteca intr-un castron faina cu praful de copt si sarea.
Adauga in crema de unt jumatate din cantitatea de faina. Amesteca.
Adauga laptele, mixeaza pana cand compozitia e omogena, apoi adauga si restul de faina si mixeaza bine.
Adauga in blat cubuletele de rubarba. Amesteca 🙂
Toarna aluatul in vasul pregatit si da-l la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Scoate prajitura din cuptor, lasa-o sa se raceasca complet, apoi pudreaza-o cu zahar.
Pofta buna!