Salam de biscuiti nuci si stafide – adevarat simbol dulce al copilariei.
Mama ne facea doar cu biscuiti, asa simplu, fara prea multe ingrediente, insa cu mana pe inima pot sa zic ca era cel mai bun! Pot sa-l fac si refac in fiecare zi caci gustul acela nu il voi atinge niciodata.
Daca doriti, puteti sa inlocuiti nucile cu alune sau arahide, iar stafidele le puteti inlocui cu alte fructe deshidratate, in functie de preferinte sau ce aveti la indemana. De asemenea, la final salamul de biscuiti poate fi pufrat cu cacao sau chiar cu nuca de cocos pentru un plus de aroma.
Ingrediente Salam de biscuiti, nuci si stafide
- biscuiti (cca 300 de grame)
- nuci, stafide
- esenta de cafea/rom (2-3 lingurite)
- o jumatate de pachet de unt
- 150 de ml de lapte
- cacao pudra
- 3 linguri de zahar
Mod de preparare
Biscuitii i-am zbrobit intr-un bol si i-am amestecat cu nuci zdrobite (nu macinate) si stafide. Eu am pus stafidele deshidratate, insa daca doriti le puteti tine in putina apa caldura si putina esenta de cafea/rom.
Intr-o craticioara am fiert laptele cu zaharul, am adaugat cacao (am luat de pe foc) si untul pe care l-am lasat sa se topeasca.
Treptat am incorporat sosul la amestecul de biscuiti.
Am tapetat o bucata de folie cu cacao si am pus comopozitia obtinuta, apoi am rulat si am obtinut “salamul” (apasam pe cat posibil sa iasa aerul).
Se lasa la frigider; eu am lasat 4 ore. Si acesta este rezultatul!
Delicios!